A perfect Jane winnaar van de Startup Award 2021!

Dinsdag 19 oktober vond de finale van de Startup Awards plaats. Vijf finalisten streden om deze felbegeerde titel in Theater Podium Bloos waar zij live pitchten voor een deskundige vakjury. A Perfect Jane is de Award winnaar van 2021 geworden en nam onder toeziend oog van een goed gevulde zaal de award in ontvangst.

A Perfect Jane is een nieuwe modemerk die haar producten op een duurzame wijze maakt en een trendy en dierenleed vrije oplossing wil bieden voor haar klanten. Amper een jaar na de start gaan de laarzen en schoenen al de hele wereld over. A Perfect Jane wil de komende jaren sterk groeien en uitbreiden in haar productassortiment. Dit eerste Vegan & Sustainable modelabel van Nederlandse bodem werkt met een team van ondernemers samen om deze groeiambities vanuit Noord-Brabant te realiseren.

De vakjury, bestaande uit Gilbert Gooijers (CM.com), Nicole Campen (Inkubis), Tom Straeter (Kadans Science Partner), Nick van Tellingen (DataLeaf Smart Software), Charlotte van Slobbe (De Investeerdersclub) en Fleur van Oorschot (TUX Mobility, Awardwinnaar 2020), heeft dit jaar bijna vijftig nominaties van Startups uit heel Nederland beoordeeld op criteria als maatschappelijke impact, ondernemerschap, innovatie en groeikansen. Een behoorlijke opgave dus om de uiteindelijke winnaar te kiezen!

A Perfect Jane scoorde uiteindelijk het hoogste op het criterium Ondernemerschap en de pitch van oprichter Suzanne Harper was volgens de jury messcherp. Met mede-finalisten Squad Mobility, You Lucky Bird, Jouw Meedenker en HalloLex was ook deze 7e editie een zeer spannende Award finale.

Breda Startup is een hechte community van ondernemers die innovatie en groei belangrijk vinden. Samen wordt er gewerkt aan een sterke en veerkrachtige economie door kennis, daadkracht en netwerk te delen met elkaar. De Startup Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest kansrijke startup onderneming van het jaar.

Dat De Startup Award ook nationaal in de smaak valt, bleek wel uit de vele nominaties uit geheel Nederland. Dit jaar was het namelijk voor het éérst mogelijk om ook van buiten Breda mee te doen.

Uit onderzoek blijkt dat startups met name bezig zijn met het oplossen van actuele problemen en hier zelf een oplossing voor hebben ontwikkeld. Startups zorgen voor innovatie en dragen bij aan de versterking van onze economie. De startup bedrijven houden zich met name bezig met onderwerpen als Slimme mobiliteit, energietransitie, duurzaamheid, gezondheid en digitalisering.

Gefeliciteerd Suzanne Harper met het winnen van deze prachtige titel en veel succes gewenst voor de toekomst!

 

Bron: Bredabusiness