De nieuwe winkel: Voor producten met een verhaal!

Begin dit jaar werden Saskia Mous en Irma de Vries gevraagd een conceptstore te openen in Breda: een winkel waar creatieve ondernemers ruimte kunnen huren om hun handgemaakte, duurzame en/of bijzondere producten te presenteren en te verkopen. De Nieuwe Winkel in Den Bosch was inmiddels al een aantal maanden open en dat met succes! Voor Breda kregen Saskia en Irma echter geheel carte-blanche, mits ze het concept trouw zouden blijven.

“Dat wilden we wel!”
Het ‘nieuwe winkelen’ is helemaal van deze tijd. De binnenstad loopt leeg: de huur van een pand op een mooie locatie in het centrum is voor de gemiddelde ondernemer niet te betalen. Daardoor gaan web-shops steeds meer hand in hand met de fysieke winkel. Dus waarom niet samen ondernemen? Waarom niet samen met andere creatieve ondernemers een bijzondere winkel beginnen? Een fijne ruimte om jouw handgemaakte tassen of kleding te presenteren, om te kijken of je eerste ontwerp aanslaat bij het winkelend publiek? Gewoon een aantal maanden uitproberen, zonder gedoe.

Wat Den Bosch kan, kan Breda ook!
“Wij zijn meteen aan de slag gegaan. Met onze nodige werk- en levenservaring , zou het helemaal goedkomen. Samen hebben we een indrukwekkende mix van ICT, mode, boeken en reizen als achtergrond. En met een extra scheutje enthousiasme en creativiteit, vormden wij de perfecte basis om te starten als zelfstandig ondernemers!”

Business Coach Breda als basis
“Met Hans, onze Business Coach, hebben we in een aantal bijeenkomsten de basis gelegd voor ons plan van aanpak. Hans zag het concept van De Nieuwe Winkel helemaal zitten! Via de Stichting CLIB zijn we op zoek gegaan naar het voor ons meest geschikte en betaalbare winkelpand. Begin maart was De Nieuwe Winkel Breda een feit. We hadden een heerlijk ruim pand gevonden aan de Tolbrugstraat nummer 24!”

“Inmiddels zijn we 6 weken open en bieden we plaats aan 35 creatieve ondernemers. Producten variëren van steigerhouten meubels, vintage kasten, handgemaakte sieraden, eigentijdse boeken en leuke hebbedingen! De lokale ondernemers zijn sterk vertegenwoordigd maar ook bedrijfjes uit Texel, Maastricht en Haarlem hebben inmiddels de weg naar De Nieuwe Winkel gevonden.”

“Afgelopen weekend is ook de ondersteunende horeca van start gegaan: een gezellige koffiehoek met home-made taart!  Ook hier geldt weer, samen ondernemen en elkaar versterken. Ondernemen is hard werken, we zijn altijd bezig met de winkel en proberen constant nieuwe plannen te bedenken. Maar bovenal is het ontzettend leuk! We komen de meest creatieve en bijzondere mensen tegen. En we worden zelf ook blij van het verkopen van al die fantastische, unieke producten waarmee gelukkige klanten de winkel verlaten!”

Tot ziens in DE NIEUWE WINKEL!

www.denieuwewinkel.eu
Breda@denieuwewinkel.eu
www.Facebook.com/denieuwewinkelbreda

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bewaar delink.