Liqal en de nieuwe winkel winnen eerste Bredase award

LIQAL wint Bredase Startup Award

De innovatieve startup LIQAL werd vanavond in een overvolle zaal in het NAC stadion verkozen tot Bredase startup van 2015. De jury prees de ambitie, het onderscheidende vermogen en potentie van het jonge bedrijf.LIQAL ontwikkelt innovatieve totaaloplossingen en systemen voor LNG stations. LNG (Liquefied Natural Gas) is een opkomende brandstof gebruikt in de scheepvaart en het wegtransport. De eerste stations worden inmiddels gebouwd. Het bedrijf heeft het in zich de komende jaren door te groeien tot speler van formaat op de wereldmarkt.

Jury

De jury werd gevormd door de Bredase topondernemers Joris Toonders van Yonego, Janneke Niessen van Improve Digital en Jeroen van Glabbeek van CM Payments. Zij gingen individueel in gesprek met de finalisten en kozen op basis van die beoordeling én de pitch voor de zaal de uiteindelijke winnaar. Ze waren onder de indruk van het niveau van alle finalisten en de potentie die zij meebrengen voor de Bredase economie.SelectierondeEerder werden de vijf finalisten voor de Bredase startup award gekozen door Burgemeester Depla en een selectiecommissie van formaat bestaande uit Cees Meeuwis, Aad Ouborg en Jochem de Graaf. LIQAL, Route42, Ceres Legal, Sesam Solutions en LED Driven werden uit 15 genomineerden geselecteerd op basis van onderscheidend vermogen, visie, ambitie en marktpotentie. Van de vijf finalisten zijn er drie Starterslift deelnemer.

De Nieuwe Winkel wint Breda Business Community Award

Met een zeer krappe meerderheid van de publieksstemmen werd De Nieuwe Winkel winnaar van de Breda Business  Community Award. Met een sterke pitch wisten zij de voorkeur van het publiek te krijgen. De Breda Community Award is een publieksprijs voor Bredase startups, die lokaal voor verbinding zorgen door middel van een onderscheidend concept en ondernemende aanpak. Naast De Nieuwe Winkel waren ook Sport76, HUB88, Mad Molly’s Irish Pub en Kids Time genomineerd. Vier van de vijf finalisten waren Business Coach Breda deelnemer.

Over de Bredase Startup Award

De verkiezing is een initiatief van Starterslift, Business Coach Breda en de Gemeente Breda. Samen zoeken zij naar de Bredase startup van het jaar. De verkiezing werd gehouden tijdens het Business Coach Breda event ‘Ondernemen is topsport – de weg naar succes’ in het stadion van NAC.

Foto: Perry Roovers

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bewaar delink.