Ondernemer in de Spotlight: Compassievol Werken met Daniëlle van Kalmthout

Compassievol werken voor meer rust, balans en plezier
Become the best version of yourself

Het liefst willen we allemaal iedere dag gelukkig, positief en gezond zijn. We willen graag geduldig, begripvol en betekenisvol zijn, zowel thuis als op het werk en we willen meer tijd voor onszelf nemen. Helaas gaat het in de praktijk vaak anders. Steeds meer mensen hebben het tegenwoordig te druk, zijn overspannen of belanden in een burn-out. Wellicht herken je dit en slaap jij ook slecht, pieker je regelmatig en zit je veel ‘in je hoofd’. Hoe ga jij ermee om als je even niet zo in balans bent?

Goed voor jezelf zorgen
Ruim 10 jaar geleden heb ik zelf een burn out gehad. Het heeft even geduurd voordat ik erachter kwam hoe ik weer in balans kwam. Na allerlei dingen te hebben geprobeerd, kwam ik uiteindelijk tot rust met oefeningen in mindfulness, mediteren, yoga en ‘compassievol communiceren’.

Tijdens deze momenten van rust, kwam ik tot nieuwe inzichten en herontdekte ik mezelf. Ik ging op zoek naar dingen waar ik blij van word en waar ik energie van krijg. Voor mij blekem dat onder andere zingen, dansen en schrijven te zijn.

stress freeDaarnaast kwam ik erachter dat het belangrijk is om elke dag goed voor jezelf te zorgen door regelmatig pauze te nemen om jezelf te resetten en op te laden. Om even te voelen hoe het met je lichaam, gevoelens en gedachten is en waar je op dat moment behoefte aan hebt. Door dit bewustwordingsproces kom je weer in je kracht, dichtbij jezelf en geef je jezelf ruimte om je talenten te ontdekken en om volledig jezelf te mogen zijn.

Sindsdien ga ik dagelijks een kwartiertje tot een halfuurtje in stilte zitten tijdens mijn lunchpauze of na mijn werk, loop ik langer met mijn hond in de natuur, kroel ik meer met mijn kinderen en partner en neem ik vaak een lekker warm bad voordat ik ga slapen. Al deze dingen zorgen voor prettige, waardevolle ervaringen in mijn dagelijks bestaan met als resultaat dat ik creatiever, productiever en efficiënter ben, maar ook minder vaak ziek, geïrriteerd en moe.

Samen op zoek
Na mijn ontdekkingsreis kwam ik erachter dat het mijn passie en missie is om anderen te begeleiden om ook goed voor zichzelf te zorgen. Ik wil mijn eigen levenservaringen delen door middel van trainingen, workshops, projecten en coaching. Samen met jou wil ik een programma samenstellen, waarin je leert hoe je weer in verbinding komt met jezelf en anderen. Hoe je jezelf beter leert kennen en bewuste keuzes kunt maken. Hoe je weer de regisseur van je eigen leven wordt en positief naar het leven gaat kijken. Hoe je weer in staat bent om te genieten van elke dag en hoe je leven weer kleur krijgt.

Laat me je inspireren
Ben je nieuwsgierig geworden hoe je dichterbij jezelf kunt komen? Liefdevoller en milder naar jezelf kunt zijn? En hoe je meer naar je hart en lichaam kunt luisteren om meer in je kracht en in balans te komen? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak, een kosteloos intakegesprek of een proefworkshop en laat me je inspireren om jezelf terug te vinden.

Veel plezier, (com)passie en wijsheid toegewenst!

Lieve groet,

Daniëlle van Kalmthout

06-24100675
info@compassievolwerken.nl
www.compassievolwerken.nl

 

Bewaren