Ondernemer in de spotlight: Lenneke Veraart

Een lunchroom, restaurant of koffietentje in het centrum van Breda. Leuk, maar niet origineel genoeg voor Lenneke Veraart. Met een voorliefde voor katten en ambachtelijk, lekker eten opende zij in oktober het eerste kattencafé in Breda.

Als ondernemer laat Lenneke zien dat, ondanks het soms een onstuimige en lastige weg kan zijn, de aanhouder wint. Je kan echt trots zijn als je door sterke wilskracht, motivatie en focus je doelen hebt behaald. Ironisch genoeg hoefde Lenneke met de opening niet te veel poespas.

“Dát we open gaan, is al een feest op zich, na alle hobbels en bobbels.”

Het creëren van een speciale ervaring
Met trippelende pootjes struinen de katten nu het kattencafé Familie Snorhaar rond. Nieuwsgierig en snuffelend bij de gasten krijg je echt dat knusse huiskamergevoel. Een gevoel overbrengen is ook zeker een kunst en als je dat als ondernemer voor elkaar krijgt heb je het goed gedaan. Een boodschap overbrengen en de klant een ervaring bieden is wat tegenwoordig belangrijk is in de klantreis.

Een stuk professionaliteit
Een eigen bedrijf starten heeft moed, doorzettingsvermogen en professionaliteit nodig, iets wat je duidelijk terugziet in het karakter van Lenneke. Een kattencafé opzetten heeft ook grondige testen nodig. Welke katten zijn geschikt voor zo’n concept, denk je dat dit concept gaat werken op deze locatie en waarom? Alles is uitgedacht in inmiddels loopt het café erg goed.

Creativiteit is onmisbaar
Ook is Lenneke niet bang om nog een stapje verder te gaan met zichzelf op een creatieve manier differentiëren in ons gezellige Breda. Naast dat het op zichzelf al een bijzonder concept is wordt er nog een speciale touch aan dit café gegeven. Het zal namelijk af en toe worden omgetoverd tot een yogastudio, bioscoop, collegezaal en een gezellige ruimte voor spelletjesfanaten.

“Naast dat het op zichzelf al een bijzonder concept is,
wordt er nog een speciale touch aan dit café gegeven…”

 

De aanhouder wint
Wat we als ondernemer van Lenneke Veraart kunnen leren is dat je echt moet geloven in jezelf en je bedrijf en dat je die wilskracht naar voren moet laten komen. Het klinkt misschien cliché, maar het werkt echt. Optimisme is ontzettend belangrijk bij het opzetten en doorvoeren van dergelijke projecten. Gelukkig had Lenneke steun van Luna, Masja, Stella en Juffrouw Pruim.


Fotograaf: Kevin Cordewener

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.