Ondernemer in de spotlights: Jolande Vos

“Krachtige communicatie start met echte verbinding.” Dat is waar ik in geloof en wat ik in jarenlange ervaring aan den lijve heb ondervonden. Of je nu graag je communicatie wil verbeteren met je (potentiële) klanten, je partner, je kinderen, baas of collega’s; het werken aan je communicatieve vaardigheden heeft een positieve impact op het versterken van je relaties, het creëren van vertrouwen, verbeteren van teamwerk en op je algehele sociale en emotionele ‘gezondheid.’

Als trainer en coach ben ik ontzettend gepassioneerd over communicatie, en in het bijzonder klantcontact. Dat merk je wel. Maar dat is niet altijd zo geweest, kan ik je vertellen.

Hoe het allemaal begon
Toen ik 16 jaar oud was, kreeg ik mijn eerste baantje in een callcenter. Ik was een heel verlegen meisje en intens bang om fouten te maken. Toen ik dus voor het eerst met het telefoonboek in de hand een nummer draaide om een Duits loterij-product te verkopen, nam een diep gevoel van schaamte bezit van mij. Ik hakkelde, stamelde, zweette en praatte zo zacht dat ze me amper meer konden verstaan. En halverwege de tweede zin uit mijn script werd de telefoon abrupt opgehangen.

Gelukkig had ik een geweldige trainer naast me staan, die mij echt zag. Hij nam de tijd om me het bellen te leren en stemde zich af op mijn leerbehoefte. Ik begreep dat als ik plezier haalde uit de gesprekken door echt met een ander te verbinden, ik automatisch betere resultaten behaalde. En dat deed ik consequent. Mijn intentie veranderde van “Ik wil jou iets verkopen”naar “Hoe kan ik jou helpen?”

De wereld van sales verandert
Later, toen ik voor het eerst een échte salesbaan had bij een Amerikaanse multinational bleef ik een van de topscoorders. Toch werden mijn successen afgedaan met; “Ach, ze vinden jou gewoon aardig”– niet begrijpend dat mijn succes kwam door mijn vaardigheden én de intentie waarmee ik mijn klantgesprekken voerde.

Vandaag de dag is de wereld van sales sterk veranderd. We begrijpen steeds beter dat de beste salesmensen vaak buitengewone resultaten behalen omdat ze in staat zijn om diepgaande relaties te creëren. Dit doen ze door ontzettend goed te kunnen luisteren,empathie te tonen, met aandachtbij de ander kunnen zijn en win-win situaties creëren.

Aangenaam
Inmiddels heb ik enkele jaren mogen werken als trainer en coach. Dat heb ik mogen doen voor organisaties als RabobankNationale NederlandenJumbo Supermarkten, De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en De Mandemakers Groep.

Sinds begin dit jaar werk ik fulltime als eigen ondernemer vanuit mijn bedrijf; AANGENAAM. Ik verzorg trainingen op het vlak van klantcontact, acquisitie, sales, persoonlijke effectiviteit en emotionele intelligentie voor zowel grotere organisaties als ZZP’ers. Mijn onderscheidend vermogen ligt in mijn jarenlange praktijkervaring (ik train niet alleen vanuit theoretische modellen, maar onderbouw dit met bewezen praktijkervaring) en mijn achtergrond als coach. Zo zie ik snel wie ik voor me heb en kan ik pijlsnel tot de kern komen van belemmerende overtuigingen.

Ik ben enorm dankbaar voor de trainer die mij als 16-jarige met zo veel geduld en wijsheid heeft begeleid, en ik streef ernaar om deze impact voor een ander te kunnen maken!

Laten we elkaar ontmoeten
Ben jij ook benieuwd wat ik voor jou als startende ondernemer kan betekenen? Neem contact met me op óf kom naar de gratis workshops “Beïnvloed je eerste indruk” en “Vergroot je emotionele intelligentie” op de Businessdagen West Brabant, op 28 november bij Evenementenhal Breepark Breda (zie link onderaan). Zie ik je daar?

Met ondernemende groet,

Jolande Vos
Tel: 06-45432041
E-mail: jolande@ditisaangenaam.nl
Website: www.ditisaangenaam.nl

 

 

 

 

 

Eventbrite tickets verkrijgbaar op:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-workshop-beinvloed-je-eerste-indruk-jolande-vos-65536721097?aff=ebdssbdestsearch

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-workshop-vergroot-je-emotionele-intelligentie-jolande-vos-65534839469?aff=eac2

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.