Starter: Balkonafscheiding.nl

De nog maar drieëntwintig jaar jonge starter Ilse van Zwakke vertelt over haar bedrijf Balkonafscheiding.nl en over haar ervaring met Business Coach Breda.

“Het idee voor de webshop Balkonafscheiding.nl is tijdens mijn studie ontstaan. Ik had destijds zelf een kamer met dakterras, met een nogal nieuwsgierige onderbuurman, die er zijn dagtaak van maakte om mijn dagelijkse bezigheden te volgen. Ik besloot meteen op zoek te gaan naar een passende oplossing om de inkijk te verminderen. Al snel ontdekte ik dat het aanbod hiervan niet veel breder was dan een effen kleur of het standaard streepje. Ik dacht: dit kan beter! Na mijn afstuderen begon ik een marktonderzoek naar de doelgroep en de mogelijke vraag naar balkonafscheidingen. Onder andere via forums kwam ik er al snel achter dat er best wat mensen opzoek waren. Tijdens mijn studie was ik al mijn eigen grafische studio ‘Bambi Als Ontbijt’ begonnen, waar ik me bezig houd met het ontwerpen en restylen van logo’s, huisstijlen, websites, prints en drukwerk. Dus het opstarten van de website had ik zó voor elkaar.”

“In juli 2013 ging de webshop online met nog maar twee ontwerpen; hout en hedera. Al binnen een half jaar begon het zo goed te lopen dat ik besloot om meerdere prints van diverse planten en hout- en steensoorten aan de collectie toe te voegen. Daarnaast is het inmiddels ook mogelijk om zelf met een idee te komen voor een balkonscherm. Dat idee werk ik dan verder uit. Naast de balkonschermen besloot ik ook uit te breiden naar meubels en accessoires van bijvoorbeeld Scandinavisch design, waarvan het aanbod ook nog vrij beperkt is op de Nederlandse markt.”

“Via de Facebookpagina van The Buzz Club ontdekte ik het concept Business Coach Breda. Ik vond het meteen interessant en zocht contact. Al snel leidde dit tot enkele gesprekken met coach Hans van Agt. Tijdens onze meetings heb ik met hem mijn businessplan ten behoeve van een kredietaanvraag doorgenomen. Hier heeft hij mij op weg geholpen met een aantal zeer goede tips. Ook heeft hij mij geholpen aan wat nuttige contacten voor een mogelijke bedrijfsruimte. “

“Inmiddels, een jaar na aanvang, loopt het zo goed dat ik besloten heb een bedrijfsruimte te betrekken, zodat ik meer opslagruimte heb voor de voorraad.  Zo kunnen we veder uitbreiden en klanten voorzien van een nog betere en snellere service.”

Voor meer informatie over Balkonafscheiding.nl bezoek je de website, of neem een kijkje op de Facebookpagina.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bewaar delink.