Starter in de spotlight: De stoffenkraam

Deze maand vertelt Lilian over haar start met de Stoffenkraam!

“Een winkel starten?” “In deze tijd?” “De ene winkel na de ander sluit!” Sommige reacties logen er niet om; mensen begrepen niet dat ik er aan durfde te beginnen, een eigen winkel. Maar ook in de tijd van de webshops zijn er nog artikelen te vinden die mensen toch liever eerst willen zien, willen voelen. Zoals stoffen en garens! Afgeknipte stoffen zijn bovendien niet te retourneren en daardoor een risico aankoop wanneer je ze online bestelt. Ik zag potentie en geloofde er volkomen in.

Al sinds mijn kindertijd ben ik creatief bezig met stoffen en draden. Het is mijn passie. En passie is onmisbaar als nieuwkomer in de winkelbranche, er komt zoveel op je af! Gelukkig ben ik getrouwd met een ondernemer waardoor ik al wel het een en ander wist. Maar zelf die stap maken is toch spannend. Vandaar ook mijn keuze om met een franchiseconcept aan de slag te gaan en alle hulp en informatie die ik kon krijgen tot mij te nemen. Zo kwam ik terecht bij Business Coach Breda: hulp en informatie die ik met beide handen aangreep.

Ik was al druk aan de slag geweest met mijn ondernemingsplan en kostenoverzicht, toen ik mijn eerste gesprek had met business coach Freek Kraus. Tijdens dat gesprek bleek dat ik een paar zaken toch een beetje te rooskleurig had ingeschat. Dat hebben we samen aangescherpt, waardoor voor mij het belang van een goede locatie nog eens werd benadrukt. Een goede locatie, qua ligging en kosten, zou cruciaal zijn om goed van start te gaan. In januari 2015 werd de ideale locatie gevonden: een prachtig voormalig pakhuis aan de rand van de Belcrum. De kogel kon met een gerust hart door de kerk: ik ging starten met mijn Stoffenkraam!

Het pand moest echter verbouwd worden en er moesten voorbereidingen worden getroffen voor de marketing. In dit laatste heeft Freek mij gelukkig goed kunnen adviseren. Inmiddels is de winkel al bijna twee maanden open en is mijn voorgevoel bevestigd: er was behoefte aan een stenen winkeltje! Een winkel met een uitgebreid assortiment aan stoffen en bijbehorende producten. En ik geniet, want wat wil je nog meer dan dagelijks bezig zijn met je passie, met producten waar je blij van wordt? Dat ik dit bovendien kan doen op basis van een solide ondernemingsplan, zorgt ervoor dat ik ’s nachts heerlijk slaap. Met dank aan Freek, mijn Bredase business coach!

Meer weten over de Stoffenkraam? Bezoek de website of de Facebook pagina!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bewaar delink.