Starter in de spotlight: Tom Voesenek

voesenek_business_supportIn januari ben ik gestart met mijn eigen onderneming VT Business Support. Met mijn bedrijf geef ik andere bedrijven ondersteuning bij de bedrijfsvoering. Dit kunnen uiteenlopende zaken zijn, denk bijvoorbeeld aan ondersteuning bij de administratie, de optimalisatie van bedrijfsprocessen, het verbeteren van de interne communicatie en advisering bij financiële- en investeringsvraagstukken. Bedrijven uit verschillende sectoren kunnen bij mij terecht, maar mijn specialisatie ligt in de agrarische sector. Ik heb een agrarische achtergrond, waardoor het voor mij mogelijk is om vraagstukken vanuit een agrarisch perspectief te benaderen en op te lossen.

Het idee om een eigen bedrijf te beginnen ontstond al op jonge leeftijd, alleen wist ik lange tijd niet wat ik precies wilde gaan doen. Ik was op zoek naar een goed uniek product, maar het is lastig dit zomaar te verzinnen. Tijdens mijn HBO studie Bedrijfseconomie werd mij duidelijk dat ik het leuk vind om bezig te zijn met de organisatie binnen bedrijven. Hoe kan een organisatie het beste worden ingericht? En is het zinvol bepaalde investeringen te doen? Dergelijke vraagstukken vind ik interessant en om hier meer over te leren besloot ik een master Finance te volgen in Tilburg. Dit was ook de tijd dat ik concreet ging denken over een eigen onderneming en ik voor het eerst in aanraking kwam met Business Coach Breda. In deze periode ben ik er ook achter gekomen dat ik niet de persoon ben om een uniek product te bedenken, maar wel de persoon ben om andere ondernemingen bedrijfsmatig te ondersteunen.

Naast mijn studie wilde ik graag mijn eigen onderneming starten en daarom nam ik contact op met Hans van Agt van Business Coach Breda. Met Hans had ik een helder gesprek over wat ik met mijn bedrijf wilde bereiken en hoe ik het vorm kon geven. Na dit gesprek ben ik aan de slag gegaan en bleek helaas dat het starten van een onderneming op dat moment niet gecombineerd kon worden met mijn studie.

voesenek2Twee jaar later was mijn studie Finance afgerond en werd het tijd om te beslissen of ik in loondienst wilde of dat ik mijn eigen onderneming ging starten. Wederom heb ik contact opgenomen met Hans om eens te bespreken wat de opties waren. Tijdens mijn studie ben ik actief werkzaam geweest in de agrarische sector en was de mogelijkheid ontstaan om bedrijven in de zachtfruit sector te gaan ondersteunen met een tweetal nieuwe programma’s, genaamd i-SoftFruit en Fruit Forecast. I-SoftFruit is ontstaan in samenwerking met twee teeltadviseurs in de Europese zachtfruit sector. Met hun kennis van de sector en mijn bedrijfseconomische benadering hebben we dit programma ontwikkeld zodat het optimale ondersteuning biedt bij de bedrijfsvoering van telers in de zachtfruit sector en het hen kan helpen een beter bedrijfsresultaat te behalen.

Fruit Forecast maakt het mogelijk oogstprognoses te maken in de aardbeienteelt. Voordeel van een goede oogstprognose is dat aardbeien op voorhand verkocht kunnen worden en het eenvoudiger is een goede planning te maken en verpakkingsmaterialen in te kopen.

tom voesenek vt supportDeze programma’s vormen nu de basis van mijn onderneming. In de gesprekken die ik met Hans voerde kon hij mij vertellen over de praktische zaken die komen kijken bij het opstarten van een bedrijf. Daarnaast heeft hij advies gegeven over hoe ik mijn bedrijf in de beginfase vorm kon geven en welke aanpak hierbij het beste zou werken.

Als ondernemer vind ik het belangrijk om in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen in de markt. VT Business Support staat voor een betrokken en kundige dienstverlening waarbij het contact met de klant voorop staat. Zou je graag meer informatie willen over VT Business Support of tips voor jouw eigen bedrijfsvoering? Neem dan contact op via +31(0)6 209 446 13 of stuur een e-mail naar info@vt-bs.nl. En uiteraard kun je ons ook volgen op Facebook.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.