Basiscursus Ondernemen

Loop je rond met een idee voor een eigen bedrijf en wil je de volgende stap zetten? Met de Basiscursus Ondernemen leer je in zes bijeenkomsten de kneepjes van marktonderzoek, waarde propositie, marketing, sociale media, bedrijfsvoering, verdienmodel en financieel management. Interessant? Binnenkort start de eerste bijeenkomst in Incubator Breda. Meld je aan!

Doel van de cursus

  • De starter maakt een compleet uitgewerkt en samenhangend business model of een businessplan.
  • De starter kan de onderdelen van zijn business model (BMC) beschrijven en onderbouwen.
  • De starter vergroot zijn praktische kennis op het gebied van onderzoek, (internet) marketing, bedrijfsvoering en financieel management.

Inhoud van de cursus

26 februari            Introductiebijeenkomst (19.00 – 21.30)

Kennismaken, werkafspraken, motieven voor ondernemerschap volgens de theorie van “The Golden Circle” en introductie en uitleg van het Businessmodel Canvas (BMC). Wat is het belang van een goed doordacht ondernemingsplan? Wat zijn de valkuilen voor een starter?

12 maart           Klankbordsessie Marktonderzoek (19.00 – 21.30)

Waar kan ik marktinformatie vinden (bronnen)? Wat zijn de wensen en behoeften van mijn afnemers? Welke trends zijn er? Wat doen mijn concurrenten? Hoe bepaal ik mijn strategie?

26 maart            Klankbordsessie Marketing (19.00 – 21.30)

Wat is mijn onderscheidend vermogen? Wie is mijn doelgroep? Waar kan ik mijn doelgroep vinden? Hoe bouw ik een relatie op? Hoe communiceer ik met mijn klanten?

9 april                Klankbordsessie Bedrijfsvoering (19.00 – 21.30)

Wat zijn mijn kernactiviteiten? Hoe offreer of factureer ik? Met welke bedrijven ga ik samenwerken? Heb ik een database nodig? Moet ik mijn idee beschermen? Hoe voer ik mijn administratie uit?

23 april               Klankbordsessie Verdienmodel en kostenstructuur (19.00 – 21.30)

Welke omzet kan ik behalen, wat zijn mijn kosten? Hoe verklein ik mijn financiële risico’s?

7 mei                  Finale “dragons den” (19.00 – 21.30)

Informele afsluiting van de cursus met een hapje en een drankje. Elke starter presenteert zijn Business model aan de andere starters en genodigden.

Werkwijze: Tijdens de klankbordsessies wordt het complete Business model besproken aan de hand van de theorie van het Businessmodel Canvas (BMC). Uitgangspunt vormt het ondernemingsconcept van de starter. De ondernemerscoach fungeert als gastheer, klankbord en gespreksleider. Cursisten komen halen en brengen. Naast de klankbordsessies zijn er drie interactieve en praktische workshops verzorgd door experts.

 

Meld je snel aan!
Wil jij groeien met je onderneming? Schrijf je dan snel in door te mailen naar info@businesscoachbreda.nl!
Wees op tijd, want vol is vol!

Benieuwd naar ervaringen van ondernemers die je voorgingen? Bekijk de video’s!

 

Dit bericht is geplaatst in . Bewaar delink.