Haalbaarheidsonderzoek startende ondernemers

Haalbaarheidsonderzoek startende ondernemers

Iedere startende ondernemer maakt wel op één of andere manier een inschatting van de commerciële haalbaarheid van zijn of haar ondernemingsplan. Maar waar de interne bedrijfsfactoren, zoals technische haalbaarheid of financiële ruimte, meestal vrij overzichtelijk en goed in te schatten zijn, is het inschatten van succes in de markt vaak met veel meer onzekerheid omgeven.

Na deze workshop ben je in staat om te bepalen welke marktinformatie je wel en niet echt nodig hebt, hoe je deze informatie (zoveel mogelijk zelf) boven water kunt krijgen en waar je op moet letten voor het geval je een deel van het onderzoek wilt uitbesteden.

Deze workshop is vooral nuttig voor startende ondernemers die nog geen helder idee hebben over welke marktinformatie wel of niet bruikbaar kan zijn voor het inschatten van hun kans op succes of het verbeteren van hun commerciële resultaat.

Trainer: Jim Stanworth

“Teveel organisaties slaan hun interne analyse over voor het uitvoeren van hun externe analyse – Ze zijn beide essentieel voor het nemen van strategische beslissingen.”

Profiel

Ik ben een strategische analist die de interne en externe analyse combineert en ik faciliteer betekenisvolle discussies en workshops om te reflecteren op huidige en toekomstige strategieën. Mijn speciale vakgebieden zijn concurrentiestrategieën en scenario planning.

In het algemeen heb ik een uitgebreide en veelzijdige werk ervaring met een sterk academische achtergrond als marktonderzoeker, bedrijfs- & concurrentieanalist en strateeg met grote bedrijven in sectoren zoals licht, energie, geneesmiddelen, verzekeringen, banken en post bezorg services.

Dit bericht is geplaatst in . Bewaar delink.