3 tips om nog meer omzet uit LinkedIn te halen

Plaats jij weleens een update op LinkedIn of like/reageer je weleens op een bericht van iemand anders? Goed bezig, maar je kunt LinkedIn nog veel optimaler inzetten! Met deze 3 tips haal je nog meer klanten en omzet uit LinkedIn!

Tip 1 Optimaliseer je profiel

Je LinkedIn profiel is je openbare visitekaartje. Het is dus van groot belang dat je profiel overzichtelijk, professioneel en volledig is zodat een potentiële opdrachtgever of klant direct alle informatie over jou en je bedrijf kan zien. Een goed profiel bestaat allereerst uit een goede, zakelijke profielfoto. Wist je dat dit 35x meer oplevert? Ten tweede is het belangrijk om een achtergrond foto te plaatsen, passend bij jouw bedrijf of branche.

Om direct duidelijk te maken waar jij en je bedrijf voor staan is het handig om een goede ‘kopregel’ te hebben. Dit is het stukje tekst onder je naam. Vermeld in deze regel bijvoorbeeld waar jij een potentiële klant of opdrachtgever mee kunt helpen in plaats van het weinig zeggende “eigenaar van…”

Essentieel is tevens het optimaliseren van het onderdeel “samenvatting.” Hier blijft men vaak hangen op de pagina dus hier moet het gebeuren! Omschrijf hier beknopt je werkervaring, ambities en huidige werkzaamheden.

Tip 2 Deel regelmatig content

Wees consistent in het delen van content en let er hierbij op dat het interessante informatie betreft. Gebruik bij het delen van deze informatie foto’s of video. Des te interessanter de content is die je plaatst, des te groter is de kans dat anderen jouw bericht weer delen waardoor je nog meer onder de aandacht komt!

Tip 3 Word lid van groepen

Zoek op LinkedIn naar groepen die aansluiten bij jouw kennis, niche of branche. Word lid van een aantal van deze groepen en wees hierin actief door bijvoorbeeld regelmatig te reageren op berichten of antwoord te geven op vragen van andere groepsleden. Voordelen van het volgen van groepen zijn tevens dat je op de hoogte blijft van kennis die gedeeld wordt en de mogelijkheid tot het opdoen van interessante contacten die je naar nieuwe prospects kunnen leiden.

Wil je meer weten over dit onderwerp en wil je weten hoe je nóg meer uit LinkedIn kunt halen naast het hebben van een goed profiel? Meld je dan hier aan voor de workshop Social Selling gegeven door LinkedIn expert Elton Backx.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.