Aanvragen tegemoetkoming vaste lasten (TVL)

Heb je omzetverlies door de coronamaatregelen? En moeite om de vaste lasten van je mkb-onderneming te betalen? Dan kun je via de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) subsidie aanvragen. Je vraagt de TVL telkens aan voor een periode van 3 maanden.

De TVL is beschikbaar voor bijna alle ondernemers die hun bedrijf voor 15 maart 2020 inschreven in het Handelsregister van KVK. Voor een paar specifieke sectoren is er extra steun.

Voor dit kwartaal heeft het kabinet besloten de TVL flink uit te breiden. Het subsidiepercentage stijgt naar 85%, het minimum- en maximumbedrag gaan omhoog en niet-MKB bedrijven komen nu ook in aanmerking. De VGD-opslag voor non-food detailhandelaars wordt verlengd en is verhoogd. Er komen extra opslagen voor de reissector en de land- en tuinbouwbedrijven. De uitbreidingen moeten nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie en zijn derhalve nog niet in werking bij de opening van TVL Q1 2021. Je kan je aanvraag echter al wel indienen, eventuele aanpassingen worden later gecorrigeerd.

Je kunt tot 30 april 2021 17:00 uur TVL Q1 2021 aanvragen.

Mogelijk kom je ook in aanmerking voor TVL Q1 2021 als niet-mkb’er of ondernemer met lage vaste lasten. Voor de detailhandel en ondernemers in de evenementensector is er mogelijke extra steun.

Check voor meer informatie en aanvragen deze website van Rijksoverheid.

Dit artikel werd geplaatst in Nieuws en getagd als . Markeer de permalink als favoriet.