Boerschappen neemt SupportYourLocals Amsterdam over!

Boerschappen neemt per direct alle activiteiten over van SupportYourLocals Amsterdam en starten samen een intensieve samenwerking in Amsterdam om de lokale- en korte voedselketens naar een hoger niveau te tillen.

SupportYourLocals ontstond in Maart 2020, tijdens de eerste Corona-lockdown en werd een gigantisch succes in Amsterdam. De rest van Nederland volgde snel. Het samenbrengen van lokale ondernemers en boeren bleek een uitkomst voor consumenten die lokale producenten wilden steunen. SupportYourLocals-oprichter Samuel Levie:

“Achter de schermen was er al veel contact tussen Boerschappen en SupportYourLocals. Er was én is namelijk een gezamenlijke ambitie om landelijk meer korte ketens te bouwen die deugen. Boerschappen kan met haar netwerk en omvang bijdragen aan deze doelstelling.”

Boerschappen is een snelgroeiend maaltijdboxenbedrijf, dat opgericht is in 2014. Samen met een netwerk van ruim 125 kleinschalige makers en boeren levert Boerschappen diverse soorten maaltijdboxen, die klanten zelf (binnen 12 uur van boer tot bord) kunnen ophalen bij meer dan 20 ophaalpunten of laten thuisbezorgen door heel Nederland. Boerschappen-oprichters Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse zijn heel blij met deze intensieve samenwerking in Amsterdam:

Wij merkten, zeker in 2020, dat wij steeds meer klanten in Groot-Amsterdam kregen, die met ons wilden optrekken om een nieuwe voedselketen te maken die deugt, maar ook gemak biedt. We zijn heel blij dat we de klanten van SupportYourLocals nu méér soorten boxen en ophaal- en bezorgmomenten kunnen aanbieden en kijken uit naar een fijne samenwerking met de mensen en klanten van SupportYourLocals.”

Boerschappen blijft samenwerken met de bestaande Amsterdamse leveranciers, zoals Brandt & Levie, Boeren van Amstel en Instock en werkt hard om volledig regionale boxen te kunnen leveren. Het doel is om producten van de lokale makers steeds vaker op het aanrecht van de Amsterdamse consument terecht te laten komen.

“Deze overname is de eerste stap om ook buiten Noord-Brabant ‘het nieuwe lokaal’ écht waar te maken. De komende jaren gaat Boerschappen veel investeren, zodat ook de rest van Nederland steeds lokaler kan gaan eten,” aldus Stijn Markusse.

Over Boerschappen

Boerschappen is een initiatief dat in 2014 in Breda is ontstaan en als doel heeft de voedselketens te verkorten en te verduurzamen. En tegelijkertijd de consument wil helpen om een gezondere leefstijl aan te nemen zonder dat dit ingewikkeld wordt.  Boerschappen komt 6 dagen per week bij tientallen kleinschalige boeren. Met die producten stellen ze boodschappenboxen samen in diverse varianten; van Vegan-Boxen, tot complete maaltijdboxen. Binnen 12 uur liggen de producten door keukens in heel Nederland.

Boerschappen werkt met een team van 50 medewerkers en heeft zichzelf tot doel gesteld om te laten zien dat er wél voedselketens kunnen bestaan die goed zijn voor de boer, de omgeving, natuur, dierenwelzijn én -zeer belangrijk- voor de gezondheid van haar klanten. Boerschappen hecht veel waarde aan een eerlijke beloning voor de boer en zijn product, zodat er middelen ontstaan om het goede te doen. Bovendien werkt Boerschappen met zo puur mogelijke ingrediënten en recepturen om boodschappen aan te bieden die voeden in plaats van vullen.

 

Bron: persbericht Boerschappen