Breda heeft een eigen cadeaukaart!

Breda heeft een eigen cadeaukaart die kan worden verzilverd bij ruim honderd restaurants en winkels in de stad. De deelnemers zijn allemaal lokale ondernemers. De kaart is niet bij winkelketens te gebruiken. Initiatiefnemer is Dex Bos van Smakelijk Breda: “je geeft niet alleen een écht Bredaas cadeau met een uniek aanbod, je steunt ook nog eens lokale ondernemers. Wat mij betreft een win-winsituatie!

Dex Bos van Smakelijk Breda wijst op het specifiek lokale karakter van de cadeaukaart. “Veel bedrijven in Breda kopen jaarlijks traditionele kerstpakketten of landelijke cadeaukaarten voor hun medewerkers’’, aldus de initiatiefnemer.

Win-winsituatie

Met deze cadeaukaart als kerstgeschenk keert de investering van die bedrijven in hun kerstpakket terug in de lokale economie. Je geeft niet alleen een écht Bredaas cadeau met een uniek aanbod, je steunt ook nog eens lokale ondernemers.

Wethouder Boaz Adank (Economie, VVD) staat achter de ontwikkeling van het project, dat is ontstaan uit het Unlock Challenge-project van de gemeente Breda. Dat is eerder dit jaar opgezet om creatieve oplossingen te vinden die lokale ondernemers kunnen helpen bij het doorstaan van de coronacrisis.

Vertrouwen

“Smakelijk Breda is met een slim product gekomen dat het lokale bedrijfsleven een boost kan geven’’, aldus Adank. “Een cadeaukaart waarmee je met de feestdagen goed voor de dag komt en ook de lokale middenstand helpt. Ik heb er vertrouwen in dat veel Bredanaars dit initiatief gaan ondersteunen. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Bredase bedrijven deze kaart dit jaar als kerstcadeau schenken aan hun medewerkers.”

Volgens initiatiefnemer Dex Bos wordt het aantal deelnemende ondernemers de komende weken uitgebreid naar tweehonderd. De kaart is verkrijgbaar via de site bredacadeaukaart.nl

Bron: BNdeStem