Derde editie Groei-Ondernemers-Challenge zorgt voor 78 banen

De derde editie van de Groei Ondernemers Challenge in Breda heeft in een jaar tijd 78 banen, stages en opdrachten opgeleverd. Een ambitieuze groep van 10 talentvolle Bredase ondernemers is in dit bijzondere programma gecoacht op een snelle en toekomstbestendige groei van hun bedrijf. De drie edities hebben bij elkaar 219 mensen aan werk geholpen.

Wethouder Boaz Adank is tevreden over dit mooie resultaat: ‘Ook de derde editie van de Groei Ondernemers Challenge heeft weer veel werk opgeleverd’. Door de Challenge vonden in totaal 44 mensen een baan. Er kwamen 16 stageplaatsen bij en in totaal 18 ZZP-opdrachten als onderaannemer.

En het einde van de mooie resultaten is nog niet in zicht. Adank: ‘De 10 ondernemers hebben een sterke en duurzame groei ingezet die zich zeker gaat doorzetten. En wij als Gemeente Breda zijn natuurlijk erg blij met deze mooie ontwikkelingen en nieuwe banen.’

“Wij zijn ook trots op het feit dat “Groei-Ondernemers Challenge” gekozen is als een van de beste practises van Nederland om MKB-ondernemers te helpen groeien. Dit kwam naar voren uit het onderzoek van Platform31 die zij in opdracht van de ministerie van Economische Zaken hebben uitgevoerd”.

De winnaar van de Challenge is de gedreven en zeer actieve ondernemer Dhargyal van Oorschot met zijn bedrijven Kaplock en Vander Ventions. Kaplock voorziet horeca- en eventbedrijven van een innovatief en gepatenteerd garderobe-systeem en groeit pijlsnel vanuit Breda naar landelijke dekking. Vander Ventions voorziet gerenommeerde nationale en internationale bedrijven van mooie technische oplossingen.

Dhargyal heeft er in krap een jaar tijd 24 nieuwe collega’s bij gekregen en voorziet verdere sterke groei:

“De Groei Ondernemers Challenge Breda heeft mij zeer goed geholpen om in een jaar tijd grote stappen te zetten”, vertelt van Oorschot. “Ik heb nu een mooi team opgebouwd en kan daarom de rol vervullen die het beste bij mij past en die gaat zorgen voor een verdere versnelling. De inhoud en opzet van het programma waren helemaal goed. En het is mooi om met gelijkgestemden elkaar te inspireren op mooie en bestendige groei’.

Dhargyal heeft de wisseltrofee ontvangen van Wethouder Adank en een bedrag van €1.000,- dat door de ondernemers zelf is ingelegd. De feestelijke happening vond plaats tijdens het “Groei-Ondernemers Challenge” event dat bezocht is door meer dan 150 ambitieuze ondernemers. Bekijk hier de aftermovie!