Duurzaam ondernemen: hoe maak je werk van duurzaamheid?

Veel bedrijven zijn al bezig met duurzame oplossingen, maar zijn zich daar totaal niet bewust van. Bas van Gerwen van BredaBusiness stelt in zijn column voor BredaVandaag.nl dat een tijdsinvestering van 12 uur al genoeg is om een start te maken met duurzame oplossingen voor jouw bedrijf. De positieve effecten hiervan? Kostenvoordeel, marketingkansen, een goed gevoel én plezier! Meer weten over duurzaam ondernemen en hoe jij als ondernemer dit kunt toepassen?

“Op tijd beginnen kan je zoveel brengen. Dat geldt ook voor de transities die je bedrijf moet doormaken, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Als je op tijd begint kun je goed afwegen welke maatregelen passen bij jouw bedrijf. De meeste ondernemers weten echt wel dat ze iets moeten met duurzaamheid.… maar of een zonnepaneel op je dak dan de juiste keuze is of niet, dat vraagt men zich nauwelijks af.

Duurzaamheid kun je op verschillende manieren invullen. Voor de één is een zonnepaneel inderdaad de beste oplossing, maar voor de meeste bedrijven zijn er veel beter passende oplossingen voorhanden. Er zijn namelijk 17 aandachtsgebieden (!!) waarop je duurzame keuzes kunt maken, de zogenaamde Sustainable Development Goals (SDG’s). Het is dus wel handig om te weten welke van deze 17 het beste bij jouw bedrijf passen. Dat geeft focus en dat geeft energie”

Je leest het hele artikel van Bas van Gerwen hier.

En we zijn benieuwd: ga jij als ondernemer ook aan de slag met duurzaamheid?

Bron: Bredavandaag.nl