Hoe begin je een toespraak?

Conor Neill, docent aan de IESE Business School, geeft al 10 jaar les over overtuigende communicatie. Tijdens deze TED Talk geeft hij advies over hoe je een toespraak moet starten. 

Optie 1: Eén van de eerste woorden die je gebruikt in een toespraak, en één van de laatste woorden die je gebruikt in een toespraak. Je stelt jezelf voor en je geeft aan waar je het over gaat hebben. Of, optie 2: Je start met controleren of je microfoon aanstaat en loopt ongemakkelijk heen-en-weer om alles te ‘controleren’. Waarom is dat? Vraagt Conor Neill zich af. Het is echter voor sommige mensen de eerste keer dat ze een betreffende spreker ontmoeten en dus de eerste indruk die ze van je krijgen. Zeker als je een leidinggevende functie hebt, zou je je tijdens zo’n ‘first impression’ anders moeten opstellen. Waarschijnlijk doet je kind op de basisschool dat beter wanneer hij/zij een spreekbeurt houdt over Giraffen. Het moet dus anders!

Volgens Conor zijn er drie manieren om een toespraak te starten. Hoe zorg je ervoor dat mensen zich geamuseerd voelen wanneer je aan het netwerken bent? Niet door een riedeltje over jezelf op te sommen in ieder geval. Je kunt bijvoorbeeld beter zeggen: ”Volgens mij hebben wij een gemeenschappelijke kennis”. Uiteraard moet je van tevoren wel research gedaan hebben of dit ook daadwerkelijk zo is. LinkedIn is hier een goed medium voor.

Benieuwd wat Conor Neill nog meer voor tips heeft om een toespraak te beginnen? De video ‘Hoe begin je een toespraak’ bekijk je hier.

Business- en Netwerklunch – Effectief spreken in het openbaar

Tijdens de business- en netwerklunch ‘Effectief spreken in het openbaar’ leer je alles over hoe je op een effectieve manier een presentatie kan geven.

Datum en tijd: 12 mrt. 2019 12:00 uur
Aanmelden: klik hier

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bewaar delink.