Let op: ondernemers krijg nepberichten over Coronasteun!

Wees extra voorzichtig met berichten die van de Rijksoverheid lijken te komen. Er gaan namelijk via sms en e-mail nepberichten (phishing) rond over het aanvragen van financiële regelingen uit het steun- en herstelpakket voor ondernemers

Ontvang je een sms en/of e-mail over het aanvragen van financiële regelingen uit het steun- en herstelpakket voor ondernemers? Let dan op dat je niet te maken hebt met een nepbericht, oftewel met phishing! Hieronder een paar tips van de Rijksoverheid voor wat je kunt doen tegen phishing:

  • Rijk of gemeente vragen je nooit om codes of betalingen via e-mail of telefoon.
  • Verwijder de nepberichten zo snel mogelijk. Heb je per ongeluk al op het bericht geklikt of zelfs gegevens ingevuld? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen.
  • Heb je wachtwoorden of andere login-gegevens doorgegeven, verander deze dan zo snel mogelijk. Als je dit wachtwoord ook op andere plekken hebt gebruikt dan moet het wachtwoord overal gewijzigd worden.
  • Betalingen kunnen in sommige gevallen worden teruggedraaid of tegengehouden. Neem hiervoor zo snel mogelijk contact op met je bank.
  • Soms worden er bij phishing persoonsgegevens buitgemaakt, veranderd of verwijderd. Het is goed om dat te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Bron: www.amsterdam.nl