Maxima spreekt mkb’ers in Breda

Koningin Maxima bracht dinsdag 8 februari een werkbezoek aan Breda. Koningin Maxima is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap (Comité). In het atelier van kledingmerk By-Bar sprak ze met verschillende mkb-ondernemers over de gevolgen van de coronacrisis en hun visie op de toekomst.

Het Comité werkt aan een advies om de dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. Koningin Máxima en comitélid Diederik Laman Trip namen deel aan twee gesprekken onder leiding van wethouder Boaz Adank. In het eerste gesprek vertelde de eigenaresse van By-Bar, een eigenaar van een beautysalon en een horecaondernemer over de gevolgen van de coronacrisis en de ondersteuningspakketten. Zo stond de inkoop onder druk, was er een afname in het aantal orders, moest veel personeel ontslagen worden en ontstonden er financiële problemen.

Daarnaast kwam het succes van de Roadmap Horeca naar voren. De Roadmap Horeca is een bedrijfsscan op maat voor horecaondernemers om hun toekomstperspectief helder te krijgen. Het initiatief komt van AB InBev, de gemeente Breda, Heineken en Koninklijke Horeca Nederland.

In het tweede gesprek werd gesproken over de uitdagingen die de komende periode op de ondernemers afkomt. Denk bijvoorbeeld aan het werven van personeel en een oplossing voor de schuldenberg die is opgebouwd. Koningin Máxima sprak met de eigenaren van een evenementenbureau, een grote kledingwinkel en een sociale onderneming.

Gemeente Breda bracht dit werkbezoek mooi in beeld. Bekijk de video hier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: ANP