Nieuwe KOR: aanmelden kan tot 20 november

Je hebt er vast al het een en ander over gehoord: de KOR die vanaf 1 januari 2020 gaat veranderen. Wat er verandert en voor wie het wel of niet gunstig is leggen we je in dit artikel kort uit! 

Vanaf 1 januari 2020 gaat de kleineondernemersregeling (KOR) op de schop. De regeling kan gunstig uitpakken voor bepaalde ondernemers maar vooraf is het wel goed om te weten waar je aan begint. Helaas geldt namelijk niet voor iedereen dat de vernieuwde KOR zorgt voor minder administratieve rompslomp en meer winst.

De intentie van de nieuwe btw-maatregel is het verminderen van de administratieve druk voor ondernemers met een omzet tot € 20.000. Je hoeft geen btw af te dragen, factureert geen btw en bent vrijgesteld van alle administratieve lasten. Dat klinkt als muziek in de oren en scheelt je veel tijd en geld!

Maar voor wie kan de nieuwe regeling nu echt interessant zijn? De regeling is vooral geschikt voor ondernemers die voor particulieren werken, weinig investeren, weinig kosten hebben en goed hun inkomsten voor de komende 3 jaar kunnen inschatten. Wat stof om over na te denken dus.

Wil je gebruik maken van de nieuwe KOR? Dan heb je nog tot 20 november om je aan te melden. We raden je wel aan om vooraf contact op te nemen met je boekhouder of accountant om te bepalen of de nieuwe regeling interessant voor jou is!

Bron: Kamer van Koophandel 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bewaar delink.