Ondernemer in beeld: Klaske Delhij van De Tiepfabriek

September vorig jaar startte ik met De Tiepfabriek. Ik had in de jaren daarvoor in het communicatievak gewerkt voor verschillende organisaties die de wereld een stukje beter willen maken. Zoals het Rode Kruis en MIVA/oneMen. Ik zag dat mijn bijdrage er toe doet. Dat we samen een verschil kunnen maken. Iedereen draagt daaraan bij op zijn eigen manier. Op dat pad wil ik verder gaan.

De Tiepfabriek: verhalen over persoonlijke kracht

Met De Tiepfabriek wil ik als tekstschrijver en journalist mijn schrijftalent inzetten voor maatschappelijke organisaties, sociale ondernemers en bedrijven die het hart op de juiste plek hebben. Zodat we samen kunnen zorgen voor meer maatschappelijke impact. Ik zie om me heen ontzettend veel mooie initiatieven, die verdienen het om in de spotlight te komen. Veel maatschappelijke organisaties en sociale ondernemers zijn te weinig zichtbaar en weten hun verhaal niet goed naar voren te brengen. Ik wil ze daarbij helpen. Als journalist ben ik gewend om mensen te interviewen en door te vragen naar hun drijfveren, verlangens en twijfels. Dat levert de mooiste verhalen op, omdat het gaat over persoonlijke kracht. Dat spreekt tot de verbeelding en daardoor krijgen mensen een ‘klik’ met je organisatie of bedrijf. Dat kan met blogs, social media, nieuwsbrieven of je website.

Constructieve invalshoek

Met mijn journalistieke verhalen wil ik mensen informeren en inspireren. Ik raakte helemaal enthousiast toen ik een dag bijwoonde over ‘constructieve journalistiek’. Zoveel journalisten bij elkaar die een positieve benadering van het nieuws voorstaan. Niet kritiekloos of een ‘goed nieuws show’. De journalistiek had op een gegeven moment vooral oog voor wat er mis was in de wereld. Daardoor gaan mensen heel negatief naar hun omgeving kijken, het werkt ook polariserend. Een situatie heeft natuurlijk vele kanten, niet alleen negatieve. Door juist ook de positieve kanten te belichten in de media, word je als lezer ook geïnspireerd op een positieve manier naar je omgeving te kijken. Naar wat er wel goed gaat. En ook te kijken naar wat jij zelf kan doen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen iets voor een ander doet. Hoe groot of klein ook. Dat heeft waarde. Voor jezelf en voor de ander.

Ieniemienie stapjes

Mensen zijn vaak geneigd om voor zichzelf de lat te hoog te letten, daar heb ik zelf ook last van. ‘Dit kleine ieniemienie stapje stelt toch niks voor,’ denk je dan. Daarmee ontmoedig je jezelf en gooi je het bijltje erbij neer. Als je jezelf aanmoedigt, krijg je er een goed gevoel over, je word blij en raakt bovendien gemotiveerd om misschien nóg een ieniemienie stapje te zetten.

PlattelandsCourant

Met schrijven kan ik veel mensen bereiken, dat maakt me blij. En schrijven is voor mij ook vooral plezier. Al op de basisschool schreef ik graag verhaaltjes, die ik van de meester mocht voorlezen in de klas. Samen met mijn vriendinnetje maakte ik ‘De PlattelandsCourant’. Ik schreef de verhalen, zij maakte er tekeningen bij. Toen ik op mijn zestiende mijn typediploma had gehaald, tikte ik wat af op mijn kamertje. In de examenklas van de middelbare school gaf de leraar me een 9,9 voor mijn essay. Het mag duidelijk zijn dat ik toen al dol was op schrijven!

Dat ben ik nog steeds. Door mijn keuze om vooral maatschappelijke impact te realiseren met De Tiepfabriek krijgt het schrijven voor mij een extra meerwaarde. En dat geeft me een heel goed gevoel.

Kennismaken? Neem dan contact op via 06-21186049 of stuur een e-mail naar klaske@tiepfabriek.nl. Meer informatie kun je ook vinden op www.tiepfabriek.nl

 

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.