Ondernemer in de Spotlight: Jan Roovers

In dit artikel vertelt BCB ondernemer Jan Roovers over het verwezenlijken van zijn droom: Manifesto.

Iedere ondernemer heeft – denk ik – dromen. Dromen die men dichterbij wil brengen. Een missie die men graag wil realiseren. En doelen die behaald moeten worden. Vaak niet alleen op zakelijk, maar ook persoonlijk vlak. Omdat veel ondernemers beseffen dat hun persoonlijke ontwikkeling vooroploopt op die van hun bedrijf.

Ik heb ook een droom. Ik zou graag willen dat ondernemers altijd en overal kunnen beschikken over de juiste inzichten en informatie. Om zichzelf en hun onderneming in de juiste richting te kunnen ontwikkelen. En dat is niet alleen mijn droom, maar ook die van Manifesto.

Manifesto is een coöperatie van en voor ondernemers. Helpt ondernemers alles uit zichzelf en hun onderneming te halen. Door hen vier keer per jaar – of meer wanneer dat nodig of wenselijk is – te spiegelen en te coachen. Ook krijgt ieder lid van deze coöperatie na een uitgebreide intake een persoonlijk en real time scorebord, waarop men 24/7 precies kan zien hoe men ervoor staan. Hoe het staat met de persoonlijke ontwikkeling, de verrichting van het bedrijf, de benchmarkgegevens en de scores op het gebied van maatschappelijke relevantie. Daarnaast ontzorgt Manifesto haar leden op administratief en fiscaal gebied, zodat deze ondernemers zich kunnen concentreren op het ondernemen zelf. Dit alles doet deze coöperatie voor een vast bedrag per jaar.

Winstmaximalisatie is geen drijfveer bij Manifesto. De leden bepalen zelf wat er met de winst gebeurt. Zoals het organiseren van workshops of inspiratiebijeenkomsten
met interessante sprekers, het uitwisselen van kennis en ervaringen of het steunen van maatschappelijke doelen.

Sinds december vorig jaar ben ik als zelfstandig ondernemer verbonden aan Manifesto. Na een zoektocht die in 2015 begon met het verliezen van mijn baan als financieel directeur bij een internationale onderneming op het gebied van post- en pakketdistributie. In deze zoektocht heb ik veel steun gehad aan een business coach Hans van Agt van Business Coach Breda*. Dit heeft mij zoveel gebracht dat ik deze kennis en ervaring graag wil delen met ondernemers. Hen wil helpen om alles uit zichzelf en hun onderneming te halen.

De eerste, de pilot-vesting, van Manifesto staat in Amsterdam. In het najaar gaat deze coöperatie ook vestigingen in Breda en Rotterdam openen. In aanloop daartoe werk ik nu zowel in Amsterdam, als bij HUB’88 in Breda.

Wil je meer weten over onze bijzondere, vernieuwende aanpak, dan spreek ik je graag!
Jan Roovers +31 6 4001 96 83
http://www.manifesto.nl/

*Hans van Agt van Business Coach Breda heeft in mijn transformatie een belangrijke rol gespeeld. Hij heeft mij concrete tips gegeven en kritische vragen gesteld, zijn netwerk ter beschikking gesteld en mij voorzien van een gezonde dosis positieve energie.

manifesto