Ondernemer in de spotlight: Lizzy Delhy van Duimelot Kinderkringloop

“Mijn moeder zei altijd dat het creatieve in mijn bloed zit. Mijn opa was een serieuze ondernemer en heeft meerdere goedlopende bedrijven gehad in Breda. Het heeft er denk ik altijd wel een beetje in gezeten. Hoewel ik van jongs af aan wist dat ik iets met kinderen wilde doen, vond ik toch steeds mijn draai niet. Al eerder heb ik van het ondernemerschap kunnen proeven, toen ik een pop-upwinkel in het centrum van Breda opende. Deze zijn van tijdelijke aard, ik ging weer wat anders doen. Al vrij snel begon het toch weer te kriebelen.”

Ik wilde niet zomaar iets opzetten, maar iets wat meerwaarde heeft, iets betekent. In april 2018 las ik iets over een kringloop met uitsluitend kinderspulletjes. Dat was echt iets voor mij! Steeds meer besef ik in wat voor wegwerpcultuur we eigenlijk leven. Het is helemaal niet nodig om zo veel nieuw aan te schaffen, terwijl er nog zoveel goede, bruikbare tweedehands spullen zijn.

Winkelruimte

In mei 2018 begon mijn zoektocht naar kinderspulletjes. Je kan immers niet beginnen met een lege winkel. De zoektocht naar een pand verliep echter stroef. Een klein winkelpand is al hartstikke duur. Dus zocht ik naar alternatieven. Ondertussen mocht ik steeds meer spulletjes en kleding ophalen. De reacties van mensen waren zo positief! Dat is echt een drijfveer. Nog steeds word ik daar zo enthousiast van! Inmiddels stond mijn huis vol, had ik een garage er bij gehuurd, de zolder van mijn vriend in beslag genomen en stroomde ook het souterrain van oma vol. Dat winkeltje moest er echt gaan komen!

STEK

Een vader die speelgoed kwam brengen wees me op STEK. Omdat daar een inschrijving bij CLIB aan vast zit, dacht ik dat ik niet geschikt zou zijn. Ik heb geen kunstacademie afgerond en zit ook niet in de kunstenaarshoek. Deze vader adviseerde mij er gewoon eens naar toe te gaan en iemand aan te spreken. En dat deed ik. Ik kreeg een rondleiding, vertelde mijn idee en ook hier was men er enthousiast over. Om een plekje op STEK te kunnen krijgen, wordt er één keer per maand een pitch georganiseerd. Ik meldde mij direct aan voor de eerstvolgende.

Duimelot Kinderkringloop

Nu heb ik mijn eigen stekplek. Samen met mijn vriend, vriendinnen en familie hebben we het winkeltje gebouwd. Dat is Duimelot Kinderkringloop geworden. Een klein, houten huisje met tweedehands kinderkleding, spelletjes, speelgoed en spullen voor de kinderkamers. Denk aan beddengoed, lampjes en soms ook decoratie.

Omdat de winkel klein is, verandert het aanbod regelmatig. Ik heb bewust gekozen voor een kleine winkel. Als er te veel staat verlies je het overzicht en wordt het moeilijk om te kiezen. Daarnaast bied ik graag kwaliteit. De spelletjes en puzzels worden gecontroleerd, kleding met vlekken en gaatjes worden er uit gehaald. Alle kleding wordt gewassen en gestreken voor het de hangers op gaat. Ik gooi niks weg. Kapotte/bevlekte kleding, incomplete spelletjes of puzzels, het krijgt allemaal een nieuwe bestemming.

Family Fair Breda

Vanuit Duimelot organiseer ik ook graag leuke activiteiten. Zo heb ik de opening van de winkel gecombineerd met de eerste editie van Recycle Sint. Een speelgoed ruilavond, voor een goedkope en vooral duurzame Sinterklaasavond. Dit was een groot succes! Hij staat voor dit jaar al op mijn kalender. Voor nu staat Family Fair Breda op de planning op 11 mei. Een fair voor het hele gezin, waar duurzaam, natuur(lijk) en zelfgemaakt centraal staan. Als ik via deze activiteiten mensen net weer een stapje bewuster kan maken, is het voor mij al geslaagd. Daarbij is het ook gewoon hartstikke leuk om te doen!

 

Lizzy Delhy  – Duimelot Kinderkringloop

Facebook: www.facebook.com/duimelotkinderkringloop
Instagram: @duimelot_kinderkringloop
Mail: duimelotkinderkringloop@gmail.com

Fotograaf: Evy van Nispen

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.