Ondernemer in de spotlight: Lotte Vogels

Ondernemen was altijd een ver-van-mijn-bed-show. Ik kom niet uit een typische ondernemersfamilie en had ook nauwelijks vrienden of bekenden die eigen baas waren. Ik keek zelfs een beetje op tegen mensen die hun eigen bedrijf startten: zij moesten wel extreem slim zijn, een groot startkapitaal hebben of een meganetwerk. Ik had er nooit over nagedacht dat ondernemen iets voor mij zou zijn. Tot een jaar geleden.

Ik werkte al ruim negen jaar voor dezelfde werkgever, een grote retailer. In die periode had ik een stuk of 4 verschillende functies, maar wel allemaal op de afdeling Marketing Communicatie. Functies die stuk voor stuk prima aansloten bij mijn opleiding Bedrijfscommunicatie & Digitale Media. Maar of ik er echt blij van werd? Natuurlijk waren er leuke projecten en had ik toffe collega’s, maar het werk wat ik deed was gewoon ‘oké’. Nadat ik eind 2016 gevloerd werd door een burn-out, besloot ik dat ‘oké’ niet meer genoeg was. Het was tijd om op zoek te gaan naar dat waar ik écht blij van word!

Voor het eerst: nadenken over ondernemen
Het was tijdens een tweedaags evenement van The New Business Women dat ik voor het eerst ging nadenken over ondernemen. Er waren veel dames aanwezig die dezelfde fases hadden doorgemaakt als ik en dat zette me aan het denken. Een aantal van hen was inmiddels zeer succesvol als zelfstandige. En dan bedoel ik niet zo zeer succesvol in geld, maar vooral succesvol in haar eigen geluk. Dat was zo gaaf om te zien, dat wilde ik ook!

Ik ben gaan nadenken over mijn eigen kwaliteiten én over datgene waar ik blij van word. Al gauw was ik er uit. Ik wil regelen, plannen, organiseren. Ik wil iets betekenen voor anderen en daarbij nauw met hen samenwerken en een band opbouwen. Ik wil hen helpen één van de mooiste dagen van hun leven vorm te geven. En het feit dat ik geregeld door vrienden werd gevraagd als ceremoniemeester voor hun bruiloft gaf de doorslag. Ik wist het: ik word weddingplanner!

Opleiding tot weddingplanner
Naast mijn baan begon ik met de opleiding tot weddingplanner (ja, die bestaat!). Ik benaderde andere weddingplanners of ik met hen mee mocht lopen en vond al gauw een koppel voor wie ik als een soort stage hun volledige bruiloft mocht plannen. Dat dat in Sevilla, Spanje moest zijn was voor mij een erg prettige bijkomstigheid, want ik ben gek op reizen. Dit alles bevestigde alleen maar wat voor goede keuze het zou zijn om hier mijn werk van te maken, ik werd er zo blij van.

Mijn versnelde vertrek moest zo zijn
Toen in mei van dit jaar bleek dat het bedrijf waarvoor ik werkte werd verkocht en mijn functie daarbij kwam te vervallen, dacht ik: dit moet zo zijn. Ik koos voor de optie ‘versneld vertrek’ en nog geen 2 weken later was ik er weg. Ik had enkele maanden daarvoor Business Coach Breda al benaderd en was met hulp van Freek Kraus al gestart met een business plan. Ik ging meteen aan de slag om dit af te ronden en nog geen 2 maanden later was Lots of Love Weddings een feit.

De start van Lots of Love Weddings
Inmiddels ben ik een paar maanden onderweg en komen de eerste aanvragen binnen. Zo leuk! Ik verhuur mezelf als weddingplanner voor het gehele traject – wanneer het koppel bijvoorbeeld geen tijd heeft om dit zelf te doen of geen idee heeft waar te beginnen – maar ook enkel als ceremoniemeester op de dag zelf. Het wordt tegenwoordig steeds vaker als twijfelachtige eer gezien om dit als vriend of vriendin van het bruidspaar te doen. Door mij als professional in te huren kunnen alle gasten op de dag zelf genieten en feestvieren, zonder allerlei bijkomende taken. Behalve in Nederland regel ik ook bruiloften in het buitenland, zoals Spanje en Italië. Dat ik Italiaans spreek komt daarbij natuurlijk goed van pas! Tot slot verhuur ik onze geweldige witte Fiat 500 oldtimer als trouwauto, is het geen schatje?

Mocht je mijn hulp kunnen gebruiken óf gewoon eens willen sparren over het ondernemerschap, neem dan gerust contact op!

Lotte Vogels

06-48793098

www.lotsofloveweddings.nl

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.