Ondernemer in de spotlight: Marjolijn Peeters-Meijer

In de zomer van 2016 kwam mijn besluit: ik was niet meer gelukkig in mijn functie bij een grote gemeente. Er miste iets behalve uitdaging. Ik ben daarom gestopt met mijn baan en ben gaan nadenken over waar ik dan wel blij van zou worden.

De rode draad van al mijn leuke banen: coaching
Met mijn jarenlange ervaring als projectleider in de bouw, mijn ervaring bij gemeenten en als leidinggevende in verandertrajecten moest het eerst iets worden dat daarop aansloot. Toen mijn eerste opdrachten in mijn eigen bedrijf “Allegorie interim-management en advies” in de praktijk vooral neerkwamen op adviesopdrachten om de bedrijfsvoering te verbeteren, ben ik opnieuw gaan nadenken. Dit was ook niet waar ik gelukkig van werd, ik miste “mensen”. Dit heeft ertoe geleid dat ik wat zelfonderzoek ben gaan doen en kwam tot de rode draad van al mijn leuke banen: coaching. Ik heb altijd veel plezier gehad in het werken met mensen en hen verder dan zichzelf te brengen. Niet alleen bij projectteamleden, ook bij collega’s, managers, medewerkers en stagiaires/afstudeerders.

Ik bleek meer ondernemer dan dat ik dacht
Zo belande ik begin 2018 bij Freek Kraus. Ik had namelijk al heel lang niets meer hoeven doen met marketing en sales, ik werkte immers al 18 jaar voor de overheid. Mijn acquisitie-skills dateren uit de 5 jaar daarvoor. Freek zette mij op sporen en op ideeën waar ik vol mee aan de slag kon. Wat was mijn nieuwe werk toch leuk! Daarbij beviel me vanaf het begin mijn eigen-baas zijn heel erg goed: ik bleek ook meer ondernemer te zijn dan ik zelf dacht dat ik was. Sterker nog: ik heb nu drie bedrijfsactiviteiten. Ik doe interim-management en advies/consulting, coaching van jongeren en coaching van (beginnende) managers.

Zo begon allegorie-coaching.nl
Coaching gaat over mensen zelf en niet over labels die opgeplakt zijn door anderen of door mensen zelf. Mede daarom heet mijn site voor jongeren coaching geenlabels.nl: je bent nooit het label dat je krijgt, je bent jezelf in alle facetten. Voor (beginnende) managers geldt dit natuurlijk ook. De verwachtingen van jezelf en je omgeving veranderen op het moment dat je een managementfunctie krijgt. Hoe ga je daarmee om? Dan is de coach degene die de andere vragen stelt waardoor je anders gaat nadenken. Zo begon allegorie-coaching.nl.

”Je bent nooit het label dat je krijgt, maar je bent jezelf in alle facetten”

Coaching: er wordt gefocust op mogelijkheden 
Het begint altijd met een hulpvraag: waar loop je tegenaan? Wat zou je anders willen? Het grote voordeel van coaching is dat het niet “zwaar” is en vooral altijd op basis van gelijkwaardigheid. Coaching trajecten duren gemiddeld 5 sessies waarbij je bij psychologen of therapeuten toch al gauw 9 gesprekken hebt. Coaching is laagdrempelig en vooral gefocust op mogelijkheden en niet op problemen. Freek heeft me laten zien hoe ik aan de slag kan met marketing en sales. Behalve dat dit mij jongeren om te coachen heeft opgeleverd, heeft dit er ook toe geleid dat ik door TopCoachNederland ben benaderd om deel te nemen in hun netwerkorganisatie voor managementcoaching.

Ik ben weer bezig met de dingen waar ik energie van krijg.

Marjolijn Peeters-Meijer

www.geenlabels.nl

www.allegorie-coaching.nl

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.