Ondernemer in de spotlight: Saskia den Dekker van Café Couture

“Het is een paar jaar geleden dat ik ben begonnen met naailessen en workshops. Om de ruimte wat op te leuken heb ik er toen een kledingrek bij gezet met vintage kleding en dat ging lopen. Niet veel later heb ik er een eigen collectie aan toegevoegd en dat sloeg aan. Regelmatig kom ik dames tegen met maatverschil tussen boven- en onderlichaam. Hierdoor zitten standaard jurkjes zelden goed. Ik gun iedereen perfect zittende kleding en bied daarom de mogelijkheid om elk kledingstuk uit mijn collectie op jouw lichaam aan te passen.”

Mijn naam is Saskia den Dekker en ik ben als kledingontwerpster niet zo lang geleden begonnen met een eigen zaak in maatkleding voor vrouwen in het centrum van Breda. Regelmatig kom ik dames tegen met maatverschil tussen boven- en onderlichaam. Hierdoor zitten standaard jurkjes zelden goed. Er wordt zelfs gezegd dat de standaardmaat voor dameskleding maar bij 15% van de vrouwen écht goed zit.

Lucky you als je bij deze vijftien procent hoort. Voor de overige dames is shoppen soms best een crime. Te krap op je borsten, altijd te korte broeken, mouwen die te strak zitten, stof over bij je taille, coupenaden die niet op hun plek zitten..en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik gun iedereen perfect zittende kleding en bied daarom de mogelijkheid om elk kledingstuk uit mijn collectie op jouw lichaam aan te passen.

Hoe ik mijn winkel begon
Het is een paar jaar geleden dat ik ben begonnen met naailessen en workshops. Om de ruimte wat op te leuken heb ik er toen een kledingrek bij gezet met vintage kleding en dat ging lopen. Niet veel later heb ik er een eigen collectie aan toegevoegd en dat sloeg aan.

café couture Breda

Toen ik een dochter kreeg werd het allemaal erg veel en ben ik op zoek gegaan naar iemand die me kon helpen met de productie. Dankzij een klant is Tawfeek op mijn pad gekomen. Hij is professioneel kleermaker en komt uit Syrië. Een enorme vakman die weet wat hij doet en liefde voor het vak heeft. Inmiddels werken we bijna twee jaar samen. Ik heb de naailessen weer opgepakt en Tawfeek draait als zelfstandig ondernemer de winkel en doet verstelwerk voor andere modewinkels in de buurt en particulieren. Samen doen we de productie voor de eigen collectie. Op piekuren en op afspraak ben ik ook aanwezig.

Sinds kort zijn we ook bezig met een ‘Tailor Made’ collectie: klanten kunnen deels zelf een kledingstuk samenstellen. Ze hebben daarbij keuze vanuit onze bestaande patronen, dat scheelt tijd en zodat we de prijzen betaalbaar kunnen houden.

Bij Tailor Made is het mogelijkom tot een perfect en uniek kledingstuk te komen waarbij een klant vijf stappen doorloopt te weten:

Stap 1: Een model kiezen.
Stap 2: Hals, mouwen en lengte naar eigen smaak aanpassen.
Stap 3: Stof en kleur kiezen.
Stap 4: Wij meten de juiste maten op voor klant.
Stap 5: Pasklaar dragen binnen 14 dagen.

Saskia den Dekker

Liefde voor mode
Mijn liefde voor mode komt van mijn oma! Ze liet me, bij haar op zolder, kennis maken met het vak. Het zat er dus al jong in. We naaiden kleren voor mijn barbies en poppen. Ik ontwierp en tekende uit wat ik wilde en samen met oma maakte ik het dan. Ik wist toen al dat ik modeontwerper wilde worden maar mijn ouders zagen daar geen heil in. Er was in die wereld geen droog brood te verdienen. Daarom heb ik eerst een opleiding Toerisme gedaan.”

Mijn achtergrond
Na de opleiding Toerisme heb ik de Modeacademie in Rotterdam gedaan, de focus lag daar vooral op het conceptueel ontwerpen, er werd minder aandacht besteed aan techniek. Na de academie ben ik naar Antwerpen vertrokken en hoopte daar aan de slag te kunnen. Dat was moeilijker dan gedacht. Daarom ben ik in België een technische opleiding gaan volgen. Toen ik deze had afgerond ben ik naar Den Haag verhuisd. Daar heb ik veel ervaring op kunnen doen met het maken van kostuums voor het Nederlands Dans Theater.” Ik kom uit de omgeving van Breda en het leek me leuk om na mijn ervaring als coupeuse bij het NDT zelfstandig aan de slag te gaan in Breda, ik vond al vrij snel een leuk pandje in hartje centrum Breda; het Stadserf. Daar zit ik nu alweer een tijdje jaar en intussen en is er al een redelijke vast klantenkring ontstaan.

Waarom ik Freek Kraus van Business Coach Breda inschakelde
Sinds kort is Tawfeek ook als zelfstandige aan de slag gegaan. We delen de onkosten voor de huur van de ruimte en we delen ook de winst van de inkomsten uit de winkel en het maatwerk. Dit wilden we graag door een professional laten bekijken. Via de Kamer van Koophandel kwamen we met Freek in contact. Freek helpt ons goed; hij geeft tips om nog meer klanten te krijgen en laat ons eens kritisch kijken naar de cijfers. Heel erg fijn!

Café Couture Stadserf 4 4811 XS Breda I  www.cafecouture.nl I  saskia@cafecouture.nlI 06-14524325

café couture

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.