Ondernemer in de spotlight: Zeljka Simic

Ik was altijd die ene aparte collega die met groene smoothies rondliep, met verjaardagen suikervrije energyballs uitdeelde op kantoor en bootcamps gaf aan collega’s. Die ‘ene collega’ met passie voor en kennis over gezondheid is sinds dit jaar vitaliteit expert en orthomoleculair gezondheidscoach voor bedrijven.

Binnen de marketing heb ik de afgelopen 10 jaar veel mogen doen en leren bij grote bedrijven zoals: De Persgroep en KPN. Naast interesse in marketing en data ging mijn focus steeds meer naar de mensen met wie ik samenwerkte. Ik zag sommige van mijn toenmalige collega’s de meest ongezonde diëten volgen, maar ook elke middag geheel instorten van vermoeidheid. En de 30-plussers? Die kampten met burn-out klachten en “wisten het even niet meer.”

Wist ik het dan wel als 30-plusser?
Ja, ik wist het voor mijzelf steeds meer. Ik wil deze jonge ambitieuze professionals helpen, maar de manager of bedrijfseigenaar ook want zij hadden er net zo last van. Door de jaren heen heb ik mezelf opgeleid binnen het coachingsvak en orthomoleculaire gezondheidsleer. Dat laatste is simpel gezegd; gezond krijgen van je cellen (en je hormonen) in je lijf door juiste voedingsstoffen uit voeding, beweging, ontspanning en eventueel uit natuurlijke supplementen.

Ik wilde binnen het bedrijfsleven blijven want daar voel ik mij thuis. Ik houd van resultaat, commercie en professionaliteit. Logische keuze voor mij om begin 2018 mijn baan op te zeggen en te starten met Health by Zeljka.

Health by Zeljka, goed voor mijn ego of zit er meer achter?
Zeker goed voor mijn ego, maar alleen als ik binnen één jaar tijd vijf bedrijven heb geholpen naar medewerkers die meer energie, positiviteit en vitaliteit ervaren. Dit doe ik door inspiratiesessies te geven voor het MT en HR-experts. Hierbij ervaren zij hoe de drie thema’s (voeding, beweging en ontspanning) voor hen en hun medewerkers kunnen werken.

Daarnaast geef ik praktische workshops aan medewerkers zoals een supermarktsafari of de tien basisstappen naar een gezonder, energieker en positiever (werk)leven. Tot slot maak ik langdurige programma’s op maat van drie, zes of negen maanden voor een specifiek bedrijf(sonderdeel).

Gezond zijn is tandenpoetsen
Het bedrijfsleven en ons werk hoort een plek te zijn waar je graag bent, wanneer nodig soms meer dan acht uur per dag. Dat kan alleen wanneer jij zelf in je leven gezond en energiek bent. Dat is voor iedereen anders, maar voor niemand makkelijk.

Mijn visie is dat energiek en vitaal zijn gelijk staat aan tandenpoetsen. Toen wij klein waren hebben onze ouders elke ochtend en avond ons moeten trainen om onze tanden te poetsen. Dat was niet altijd makkelijk of leuk, maar het was goed voor ons dus bleven ze ons trainen daarop. Nu als volwassenen -daar ga ik dan maar van uit- poetsen we zonder na te denken onze tanden. De één doet het meteen na het opstaan en de ander na zijn/ haar ontbijt. Ongeacht of we moe zijn of niet, een deadline hebben of niet; dit doen we op zowel werkdagen als vrije dagen.

Zo hoort een gezonde levensstijl ook te zijn. Iedereen doet het op zijn of haar manier zoals diegene het zelf wil en zich energieker en positiever gesteld voelt. Daar help ik graag bij, ook -of misschien juist- op die lastige momenten.

En dan nu, ondernemen maar…
Een marketingstrategie neerzetten, businessplan maken en contentstrategie schrijven, dat kan ik allemaal. Dat heb ik ook netjes gedaan en toen kwam het ondernemen om de hoek kijken. Dat bleek namelijk veel meer te zijn dan thuis plannen maken en tactics bedenken om je doelen te halen. Gelukkig kwam Farid van Business Coach Breda op mijn pad want ik moest leren ondernemen. Hij triggert mij om concrete stappen te nemen, hoe eng en onzeker deze ook zijn.

LinkedIn invites sturen naar mijn netwerk en gerelateerde professionals, een laagdrempelige inspiratiesessie ontwikkelen en geven en zichtbaar worden op Social Media zijn een aantal van die concrete stappen. Hij coacht mij om een ondernemer te zijn. Ik ben ontzettend leergierig dus ik vind het leuk, maar ook hier geldt weer niet altijd even makkelijk.

Die leergierige houding heeft mij wel mooie eerste opdrachten bezorgt bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het coachen van een paar CEO’s binnen de Marketing en Sales branche.

Ondernemersdroom
Vorige week heb ik mijn droom uitgesproken tijdens de Master Your Business Day. Met de ‘tandenpoetsen tactiek’ ga ik die zeker verwezenlijken.

Voor iedereen die behoefte heeft aan een gezond kopje koffie, inspiratie of advies over zijn/ haar levensstijl? Ik ben zowel online als offline bereikbaar:

E   hello@healthbyzeljka.com
M  06 100 668 15
W  healthbyzeljka.com

I’ll coach you, I’ll teach you and I’ll inspire you to eventually … inspire yourself! – Zeljka Simic

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.