Ondernemer in de spotlights: Debbie Peverelli

Debbie Peverelli (35) was lang zoekende naar wat haar écht blij maakte. Ze volgde studies als toerisme en social work en had banen als intercedente en reisleidster. “Die passie heb ik nu gevonden.” Debbie is personal trainer en coach. Met haar bedrijf The Lift helpt ze vrouwen naar de beste versie van hunzelf. Dit doet ze op het gebied van voeding, krachttraining en leefstijl. “Wanneer mijn klanten fysiek sterker worden, heeft dit vaak ook invloed op de mentale gesteldheid. Ze voelen zich empowered.”

Heftige periode

“Vroeger was ik totaal geen sporter”, vertelt Debbie. “Ik was liever lui dan moe.” De Bredase heeft geen makkelijke jeugd gehad. Ze groeide op in een instabiel gezin en woonde vanaf haar dertiende in een tehuis. Toen ze 21 jaar oud was, kreeg ze anorexia. “Dit was mijn manier om met problemen om te gaan. Langzaamaan begon ik met sporten, maar dit was vooral om calorieën te verbranden. Een gezonde relatie met voeding had ik niet.

Beginnen met fitness

Debbie krabbelde op en kwam door haar toenmalige vriend in 2015 met fitness in aanraking. “Ik was meteen verkocht. Het werd voor mij een gezonde manier van sporten en ik zat steeds lekkerder in mijn vel.” De eerste twee jaar klungelde ze – naar eigen zeggen – maar wat aan. Toen ze in 2017 zwanger raakte van haar zoontje, was ze niet in staat om te sporten. “In november 2018 pakte ik het weer op.”

Tranen drogen en schouders eronder

Vanaf dat moment wist Debbie het zeker: hier lag haar passie. Ze deed verschillende opleidingen op het gebied van voeding, sport en leefstijl. In december 2019 hakte ze de knoop door en begon ze haar eigen bedrijf The Lift. “In februari kon ik er al van leven, maar toen kwam corona. Als alleenstaande moeder met een eigen bedrijf was afgelopen jaar best een uitdaging. Tranen drogen en schouders eronder, dacht ik regelmatig.”

Inmiddels heeft Debbie al veel vrouwen mogen begeleiden. “Wat ik zo mooi vind, is dat ik ze kan ondersteunen om het maximale uit hunzelf te halen. Ze voelen zich beter, energieker en gezonder. Het is zo bijzonder om die ontwikkeling van dichtbij mee te maken én eraan bij te dragen.” Een aantal van haar klanten woont niet in Breda. “Het voelt heel bijzonder dat ze speciaal voor mij hier naartoe rijden.”

Je bent goed zoals je bent

Toen Debbie zich inschreef bij de Kamer van Koophandel, startte ze ook een Instagramaccount. “Hiervoor probeer ik waardevolle posts te maken. Dit kan gaan over training, voeding of een eigen ervaring.”

Volgens de personal trainer wordt de druk van social media alleen maar groter. “Het vertelt hoe we eruit moeten zien, hoe we ons moeten gedragen en ga zo maar door. Ik vind het tof om juist een tegengeluid te laten horen en te benadrukken dat je goed bent zoals je bent.” Over één ding is Debbie zeker: “Ik ben geen fitgirl maar een powerwoman.”

Toekomstplannen

In de toekomst hoopt Debbie nog veel vrouwen te begeleiden. “In de fitnesswereld ben je nooit uitgeleerd. Het menselijk lichaam is heel complex. Ik zal altijd opleidingen blijven volgen om mezelf te blijven ontwikkelen. Hopelijk kan ik mijn bedrijf in Breda nog beter op de kaart zetten. Ik ben vooral heel dankbaar dat ik dit werk mag doen.”

 

Bron: www.indebuurt.nl

Foto’s: Rob van Efferen Sportfotografie