Ondernemer in de spotlights: Fotograaf Erald van der Aa

Vanaf februari 2020 werkte Erald van der Aa als beroepsfotograaf op eigen initiatief aan de grootste fotoreportage die hij ooit maakte. Mensen kunnen middels dit fotoboek zien wat er in de stad gebeurde in de Coronatijd toen een groot deel van de inwoners thuis zat.

“Ik speurde vanaf dag 1 dat het COVID-19 virus in Breda bekend was, de hele stad af naar alles wat met COVID-19 had te maken.”

Erald liep, fietste, en toerde daarvoor tijdens de Coronacrisis honderden kilometers door Breda en schoot meer dan 20.000 journalistieke foto’s.

Uit al deze foto’s maakte hij zelf een selectie. Van deze selectie heeft hij i.s.m. een uitgever en een vormgever, dankzij een bijdrage van de Mastboom-Brosens Stichting, een fotoboek in beperkte oplage kunnen laten maken.

07-12-2020 Fotoboek Breda in Coronatijd. Foto Erald van der Aa

“Dit fotoboek met de titel ‘Breda in Coronatijd’ heeft een cultuurhistorische waarde en is een bijzonder beelddocument waarin ik Breda in Coronatijd op een onafhankelijke manier in beeld heb gebracht.”

Het fotoboek is inmiddels op genomen in de volgende archieven:

  • Koninklijke Bibliotheek in Den Haag
  • Stadsarchief van Breda
  • Brabants Historisch Informatie Centrum in Den Bosch.

Inmiddels heeft Erald nogal wat reacties op zijn fotoboek mogen ontvangen:

  • Ellen van der Linden schreef dat terwijl ze door het fotoboek bladerde de tranen in haar ogen sprongen.
  • Nancy Bastiaansen die 3 weken op de IC lag schreef dat ze het stuk wat ze miste doordat ze in het ziekenhuis op de IC lag nu zag middels de foto’s in het Fotoboek. 
  • Nynke Cuperus schreef: “Heel bizar om dit jaar zo in foto’s samengevat te zien. Dan realiseer ik me pas weer een beetje in wat voor situatie we zitten.”
  • Er kwam een bericht van Corine Verbeek – Klaassen die familie had in een verzorgingstehuis en men er daar met belangstelling in keek.
  • Horeca voorvechter Johan De Vos schreef: “Net gekregen maar dit is echt grandioos!”
  • De oudste kroegbaas van Breda Ger Couvreur noemt het een aanrader!

Het fotoboek (152 pagina’s) is verkrijgbaar bij de Bredase boekhandels / Cadeauwinkels en de City webshop Breda of via de webshop op mijn eigen website die ik met hulp van Breda Steunt Breda maakte.  http://www.eraldvanderaa.nl/webshop.html