Ondernemer in de spotlights: Leticia van CuraNaturalis

Toen Farid mij voorstelde om een artikel te schrijven over mijn bedrijf in Ondernemers in de spotlight, was ik aangenaam verrast en vond ik het een goede kans. Ondanks dat schrijven niet mijn favoriete activiteit is, ging ik de uitdaging aan. Ik hoop dat je geniet van mijn verhaal!

Mijn naam is Leticia Vizcarra Suarez, geboren en getogen in Peru. Na het succesvol voltooien van mijn universitaire studie Management en Internationaal Business ben ik geïmmigreerd naar Nederland. Jarenlang heb ik bij multinationals gewerkt, in de verkoop van producten zoals vismeel tot plastic in de chemische industrie in Peru en Nederland.

Van jongs af aan was ik altijd al geïnteresseerd in gezondheid, in het helpen van anderen en in de natuur. In mijn kindertijd en jeugd was het gebruik van geneeskrachtige kruiden en eten van gezonde voeding met verse producten heel gewoon bij ons thuis. Ook de invloed van de geest van de natuur in ons dagelijks leven is iets wat evident is in mijn cultuur, maar door velen genegeerd wordt. En gedurende een lange periode in mijn leven heb ik het ook genegeerd.

Jaren later in Nederland, toen ik moeder werd, ontwaakte deze invloed van de natuur; van mijn cultuur, mijn ondernemerschap, de interesse van mijn kindertijd en jeugd, en begon ik een zoektocht. Zo ontdekte ik de natuurgeneeskunde in Nederland en het fascineerde me. Daarom heb ik me ingeschreven als student Natuurgeneeskunde aan de HvNa in Arnhem. Nu ben ik in mijn laatste jaar, zes jaar studie, een reis die mijn leven heeft veranderd door mijn wortels en mijn nieuwe land te verenigen. Op deze manier zet ik mijn missie voort om de gezondheid van anderen te helpen verbeteren met een integrale aanpak waarbij ik me richt op de persoon en niet op de ziekte.

In november 2019 besloot ik mijn droom om ondernemer te worden waar te maken en mijn Natuurgeneeskundige praktijk CuraNaturalis op te richten. Zo ben ik gestart in het ‘Centrum voor bewust leven-Zuiderlicht’, in het centrum van Breda. Het ondernemerschap is een grote uitdaging die dag na dag wordt volgehouden.

CuraNaturalis

Start Loving yourself today is de slogan van mijn praktijk. Vandaag is een nieuwe kans om van jezelf te houden en je gezondheid te verbeteren, dat is mijn boodschap.

In mijn praktijk help ik mensen van alle leeftijden, inclusief baby’s en hun ouders. Ik doe dit door het geven van geïntegreerde gezondheidsconsulten en ook Shantala-babymassage lessen.  En werk ik met kruidengeneeskunde, Bachbloesems, lifestyle coaching, natuurlijke voeding, massagetherapieën en maak gebruik van Lichaam- en Irisdiagnostiek. Deze therapieën pas ik op een individuele manier toe, gericht op de persoon en zijn relatie met de natuur en zijn sociale en emotionele omgeving.

Jong geleerd is oud gedaan – Voor mij is het belangrijk om ouders te ondersteunen en te zorgen voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid voor het welzijn van hun gezin. En ook dat ouders de gezondheid van hun kinderen al op jonge leeftijd versterken met natuurgeneeskunde, dus ik bied in mijn cursussen niet alleen de techniek van de massage aan, maar ook kennis in medicinale planten, voeding, reflexologie en vooral de ervaring van liefde als helende energie.

 

Tevredenheid

Mijn werk als Natuurgeneeskundig geeft me veel voldoening, het geschenk dat het me geeft is om mijn cliënten te zien veranderen. Door nieuw aangeleerde gewoontes voor een gezonder leven en hun gezondheid- & emotionele toestand verbetering.

Mijn werk als Natuurgeneeskundig geeft me veel voldoening, het geschenk dat het me geeft is om mijn cliënten te zien veranderen. Door nieuw aangeleerde gewoontes voor een gezonder leven en hun gezondheid- & emotionele toestand  te zien verbeteren.

Mijn werk stelt me in staat om mijn levensmissie te combineren met mijn persoonlijke leven. En tevens interactieve activiteiten kan organiseren in mijn praktijk die ik leuk vind, zoals praktische workshops. Waarbij de deelnemers leren over bijvoorbeeld fermentatie – hoe ze hun eigen natuurlijke probioticum kunnen kweken zoals Kombucha, de Peruaanse keuken leren kennen of een rondleiding krijgen in de supermarkt waar ze praktisch adviezen krijgen over het selecteren van producten die het lichaam versterkt tegen ziektes.

Voor de liefhebbers van koken organiseer ik op 20 november een Peruaanse kookworkshop, in de gezellige keuken van de Nieuwe Ruimte in de Boschstraat, waar de deelnemers typische gerechten uit Peru kunnen bereiden en proeven, een unieke kans om hun zintuigen te activeren en dicht bij dit fascinerend land te zijn. Aanmelden via de website https://curanaturalis.nl/contact-2/

Voor wie geïnteresseerd is in het veranderen van zijn of haar levensstijl en gezondheid met natuurlijke therapieën of voor wie op zoek is naar inspiratie ben ik beschikbaar via:

Leticia@curanaturalis.nl
CuraNaturalis
Kloosterlaan 138a
4811 EE Breda
0634719994

www.curanaturalis.nl

Wees welkom!