Ondernemer in de spotlights: Nathalie Schalke

Nathalie Schalke verloor door een aaneenschakeling van gebeurtenissen alle vaste grond onder haar voeten. Nu zet zij haar eigen ervaringen in om anderen te helpen in processen bij Rouw en Verlies. Je leest hier het inspirerende verhaal van Nathalie.

Mijn naam is Nathalie Schalke, Ervaringsdeskundig begeleider op het gebied van Verlies en Rouw in de breedste zin van het woord. Binnen 4 successievelijke jaren verloor ik door een aaneenschakeling van intense gebeurtenissen alle vaste grond onder mijn voeten. Ik kreeg te maken met zakelijke scheiding en de scheiding van mijn echtgenoot. Mijn gezondheid leidde onder chronische aandoeningen en ik verloor kort achter elkaar 3 dierbaren die heel dicht bij me stonden aan de dood. Ik had geen idee meer in welke fase van welk rouwproces ik me eigenlijk bevond.

Om mezelf in mijn golven van verlies en verdriet veerkrachtig en mentaal sterk te maken zodat ik voor mezelf en mijn kinderen zou kunnen blijven zorgen, las ik alles wat los en vast zat over zelfontwikkeling, rouwstadia, menselijke psyche en emoties en de onderliggende oorzaken, angsten of issues. Van Jung tot Freud en Adler. Byron Katie, Ingeborg Bosch, Steven Covey, Paulo Coelho, Jaap Westerbos en vele anderen. Daarnaast heb ik verschillende professionele coaching technieken geleerd, psychologen bezocht en (schrijf)therapie ondergaan.

Hoewel waardevol miste ik de echte connectie en aansluiting met de coach of therapeut. Ik miste de ervaring, de erkenning en herkenning. Dat gaf me een gevoel van niet gezien worden. Ik voelde afstand waardoor ik niet helemaal opende en niet tot de kern kwam.

Uit de poel van technieken en therapieën heb ik de aspecten gefilterd die me in het proces geholpen hebben en deze verenigt in mijn eigen Eren in Ere- methode. Ik kijk verder dan sec het verdriet om het verlies dat geleden is. Dat is vaak een aanwakkering van onbewuste, onderliggende, sluimerende issues als afhankelijkheid, gebrek aan zelfvertrouwen en angsten. Door mezelf bewust te maken van mijn onbewuste en daarmee zelfinzicht te vergroten was ik in staat de pijn en angst te transformeren tot moed, kracht en herwonnen levenslust.

Nu wil ik graag mijn eigen ervaringen inzetten om anderen te helpen in hun processen bij Rouw en Verlies. Zodat ook zij herontdekken wie ze zijn, de regie over hun eigen leven kunnen nemen en de colleteral beauty mogen ontdekken.

 “Someone I loved once gave me a box full of darkness. It took me years to understand that this, too, is a gift.” – Mary Oliver

Klik op onderstaande links voor meer informatie:

https://storytellconcepten.nl/category/ervaringsdeskundige-begeleiding-bij-rouw-en-verlies-volgens-de-eren-in-ere-methode/

https://tijdschrift.jilster.nl/pageflip/85e9b91e-742f-11eb-a26d-0223081741ad

Nathalie Schalke

Ervaringsdeskundig Begeleider Rouw & Verlies

Allerheiligenweg 18b
4835 BK Breda

06-27131395

Nathalie@storytellconcepten.nl