Scaling Up Challenge winnaar LIQAL overgenomen door Amerikaans Bedrijf

Onze Scaling Up Challenge winnaar 2021, LIQAL, is overgenomen door het Amerikaanse Dover Fueling Solutions. LIQAL is in een jaar tijd gegroeid met meer dan 200%.

Voor de vierde keer werd dit afgelopen jaar de Scaling Up Challenge georganiseerd, een programma waarbij jonge ondernemers in 9 maanden getraind worden om beter, groter en slimmer te worden. Het bedrijf met de meeste groei werd aan het einde van de rit beloond met een bescheiden geldprijs en een flinke beker. De grote winnaar van de challenge was Jorg Raven van LIQAL. Zijn bedrijf maakt vooral tankstations voor LNG en waterstof. De omzet van Liqal steeg met 233 procent en het personeel is verdubbeld. Jorg leerde vooral de kunst van de juiste mensen aannemen én kansen zien. ,,Iedereen snapt nu dat LNG een groeimarkt is, dat was 7 jaar geleden nog een stuk minder duidelijk.”

Op 15 oktober jl. kondigde het Amerikaanse Dover aan dat het de overname heeft afgerond van LIQAL B.V. Het bedrijf maakt nu deel uit van de operationele eenheid Dover Fueling Solutions (“DFS”) binnen het Fueling Solutions-segment van Dover.

LIQAL, opgericht in 2014 en gevestigd in Nederland, biedt klanten veilige, efficiënte en innovatieve alternatieve brandstofoplossingen die momenteel sterk worden toegepast, met name in Europa. LIQAL heeft een uitzonderlijke staat van dienst behaald terwijl het werkt aan een missie om de decarbonisatie van brandstoffen die in het transport worden gebruikt, te versnellen. De intelligente, geïntegreerde oplossingen bieden hoge kwaliteitsnormen, operationele flexibiliteit en lage totale eigendomskosten gedurende de hele levensduur van het bedrijf.

“De acceptatie van alternatieve brandstoffen voor transport zal naar verwachting toenemen en nieuwe infrastructuurprojecten voor brandstof vereisen in toenemende mate digitalisering van de site en integratie van verschillende technologieën. De kant-en-klare en digitale mogelijkheden van LIQAL passen goed bij de eisen van de klant en stelden ons in staat een leider te worden in dit groeiende segment”, zegt Jorg Raven, oprichter en algemeen directeur van LIQAL. “De LNG- en waterstoftankindustrie zullen de komende jaren blijven groeien, en we zijn verheugd om onze krachten te bundelen met DFS om onze unieke cloudgebaseerde monitoring- en controlesysteemoplossingen op de markt te brengen die speciaal zijn afgestemd op deze alternatieve brandstoftoepassingen.”

“DFS is een wereldleider in oplossingen voor tanken in de detailhandel en een erkende technologiepionier. LIQAL brengt een portfolio van LNG- en waterstofproducten en -oplossingen, evenals aanzienlijke innovatiemogelijkheden en gepatenteerde technologieën die DFS zullen positioneren om zijn klanten te ondersteunen die actief investeren in koolstofarme brandstoffen”, aldus DFS-president, David Crouse. “Met de overname van LIQAL en onze strategische partnerschappen met EV-laadaanbieders, is DFS goed gepositioneerd om onze klanten te helpen bij het adopteren van deze gangbare alternatieve brandstofopties, wat onze positie als voorkeurspartner versterkt die eenvoudige, veilige en efficiënte end-to- end-site-ervaringen voor consumenten, maar ook voor de gemakswinkels en wagenparken.”

Ga voor meer informatie naar www.doverfuelingsolutions.com.

Business Coach Breda feliciteert Jorg Raven en zijn team met deze prachtige stap! 

 

Bron: Liqal.com