Winnaar groei-programma ScalingUpChallenge bekend!

Afgelopen 15 juli was het zo ver: de afsluiting van ons groei-programma en daarbij de bekendmaking van de winnaar! Ondanks Corona zijn de groei-ondernemers in 9 maanden tijd met meer dan 400% gegroeid qua menskracht.

Voor de vierde keer werd dit jaar de Scaling Up Challenge georganiseerd, een programma waarbij jonge ondernemers in 9 maanden getraind worden om beter, groter en slimmer te worden. Het bedrijf met de meeste groei wordtaan het einde van de rit beloond met een bescheiden geldprijs en een flinke beker.

De tien deelnemers hebben allemaal vooruitgang geboekt. Met maar liefst in totaal 26 nieuwe medewerkers, 246 oproepkrachten en een omzet die verdrievoudigd is. Projectleider Farid Darkaoui vindt dit niet vreemd. Volgens hem bestaat 80 procent van een succesvolle bedrijfsvoering uit psychisch inzicht. ,,Een techneut die succesvol wordt, moet ineens ook de rol van manager spelen. Dat vraagt om een nadere en andere manier van kijken.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De grote winnaar van de challenge is Jorg Raven van Liqal. Zijn bedrijf maakt vooral tankstations voor LNG en waterstof. De omzet van Liqal steeg met 233 procent en het personeel is verdubbeld. Jorg leerde vooral de kunst van de juiste mensen aannemen én kansen zien. ,,Iedereen snapt nu dat LNG een groeimarkt is, dat was 7 jaar geleden nog een stuk minder duidelijk.”

De 4de editie van de Scaling Up Challenge heeft dit Corona jaar een nieuw record gebroken. Het is niet alleen gekozen door de ministerie van Economische Zaken als een van de beste groei-programma’s voor scaleups van Nederland, maar ook het hardst gegroeid t.o.v. de laatste 3 edities! Wat zijn we trots!

Nogmaals gefeliciteerd Jorg Raven met deze grote overwinning en dank aan alle andere deelnemers te weten: Herman van den Berg, Jeffrey van Merode, Fleur de Bont, Anjuna van Bracht, Evert van Bergen, Roel Mangnus, Pieter Engels, Kim & Koen en Antoni Wanders Leijten. Daarnaast speciaal dank aan Marco Den Hartog, Mylène Hodzelmans, Boaz Adank, Frank Sanders en team Zaken Expert B.V.

 

Bron: BN de Stem