Zesde editie Groei-Ondernemers Challenge wederom groot succes

Onlangs vond alweer de 6e editie van de Groei-Ondernemers Challenge plaats onder leiding van coaches Farid Darkaoui en Marco den Hartog. En ook deze editie was wederom een groot succes! Een sterke groep van 13 ambitieuze Bredase ondernemers gingen o.a. aan de slag met het maken van hun scaling-up plan en hun zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. 

Op vrijdag 30 oktober startte een nieuwe enthousiaste groep ambitieuze ondernemers met de 6e Groei-Ondernemers challenge. Het scale-up weekend vond plaats op het prachtige Landgoed de Horst in Driebergen. Waarom helemaal daar en niet gewoon in Breda? Farid Darkaoui: “tijdens het scale-up weekend stappen we samen in een bubbel om anders te gaan denken, om in de magic zone te komen en dingen anders te gaan zien en doen die je eerder niet gezien en gedaan hebt. Dit lukt het beste als je uit je vertrouwde omgeving wordt gehaald.”

De 14 ondernemers werden tijdens het weekend uitgedaagd een start te maken om hun onderneming van Eredivisie niveau naar Champions League niveau te brengen. De challenge werd afgetrapt met het in de pot stoppen van 100 euro per persoon. De ondernemer die over een jaar het hardst is gegroeid mag de pot mee naar huis nemen.

Wencke Nilsson Groei-Ondernemers Challenge

Wencke Nilsson stopt haar 100 euro in de pot 

Verder werd er uitgebreid stil gestaan bij het maken van een Scaling-Up canvas, werden de ondernemers geïnspireerd door topondernemer Frank Sanders, werden er vraagstukken weggelegd over het bedrijf van de ondernemers en werd er veel gespard, geëvalueerd en geleerd van en met elkaar.

Jorinde van 't Zelfde Groei-Ondernemers Challenge

Jorinde van ’t Zelfde aan de slag met haar Scaling-Up Canvas

Ook was er ruimte voor sport en ontspanning gedurende het weekend evenals aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Ondernemer Jorinde van ’t Zelfde van social media bureau La Même Chose: “ik vond de combinatie van de focus op zakelijke ontwikkeling maar ook persoonlijke ontwikkeling erg bijzonder. Je kunt pas high performen wanneer je zowel fysiek, mentaal als ‘spirtueel’ gezien goed bezig bent. Dit weekend was er alle aandacht voor deze verschillende gebieden. Ik ga volledig opgeladen en met enorm veel focus, inspiratie, motivatie en positieve energie weer naar huis. Zo fijn!” (bekijk hier ook de Instagram video die Jorinde maakte n.a.v. het weekend)

groei ondernemers challenge

Alle deelnemers van de 6e Groei-Ondernemers Challenge

De week na het Scale-Up weekend werd de ondernemers nadrukkelijk gevraagd vrij te houden voor het ondernemen van actie en implementeren van de gemaakte plannen, de zogenaamde “magic week.” Danitzah Jacobs van Danitzah’s: “mijn Scaling-Up Canvas direct op kantoor gehangen en ik voel me energiek en klaar om de wereld te veroveren.”

Ook ondernemer Bastiaan Arkenbout van Mr Blue Sky Creative Agency ging direct aan de slag met de opgedane kennis en inspiratie: “Ben vandaag goed begonnen met sporten, een koude douche en het delen van mijn plannen met andere mensen zodat het een besluit is in plaats van een voornemen!” (lees hier de LinkedIn post van Bastiaan n.a.v. het weekend).

groei ondernemers challenge

Scaling-Up trainers Marco den Hartog en Farid Darkaoui

Wij bedanken alle ondernemers voor hun geweldige inzet en energie dit weekend en wensen hen ontzettend veel succes de komende maanden!

Ben je benieuwd welke ambitieuze ondernemers er meedoen met deze 6e editie? Neem dan zeker een kijkje op hun websites en houdt deze toppers de komende maanden in de gaten want we weten zeker dat er veel moois gaat gebeuren!

Wil je ook deelnemen aan de challenge? Na deze zes succesvolle edities van de afgelopen jaren vindt de zevende editie van de Groei-Ondernemers Challenge begin 2023 plaats. Deze keer komen wij met een speciale editie voor impact ondernemers. Dat zijn ondernemers die een maatschappelijke missie koppelen aan een business concept met als doel een maximale impact te maken. Groei wordt gemeten aan de hand van de drie pijlers: People, Planet en Profit. Meld je hier aan! 

Fotografie: Mr Blue Sky