1-daagse workshop: toekomstbestendig ondernemen voor blijvend succes

Als ondernemer in het mkb ben je voortdurend bezig je bedrijf voor te bereiden om kansen te benutten en in te spelen op steeds nieuwe uitdagingen. Dat vraagt veel van jou als ondernemer, maar ook van je medewerkers. Deze 1-daagse workshop biedt je een praktische stapsgewijze benadering om je bedrijfsvoering toekomstbestendig te maken. Je gaat concreet aan de slag met het stappenplan “In 10 stappen toekomstbestendig ondernemen voor blijvend succes” dat André en Boris de Groot hebben ontwikkeld

André en Boris zijn, als vader en zoon, goed op elkaar ingespeeld, houden van presenteren en zien ernaar uit dat ondernemers en managers in het MKB met hun 10-stappenplan aan de gang gaan en de voordelen daarvan voor hun bedrijfsvoering ervaren. Het stappenplan verschijnt later dit jaar ook in boekvorm.

WAT MAG houdt DE WORKSHOP in?

De workshop vindt plaats op 18 mei in Breda van 10.00-17.00 uur. In het ochtendprogramma bepaal je eerst met de FutureFit test hoe toekomstbestendig je bedrijf al is en wat de ontwikkelpunten in jouw bedrijfsvoering zijn. Daarna geven André en Boris een overzicht van het volledige 10-stappenplan.

In het middagprogramma gaan zij met de deelnemers dieper in op de meerwaarde van de scenariomethode, die een belangrijk onderdeel uitmaakt van het 10-stappenplan. Toepassen van de scenariomethode gaat je helpen om jouw blik op de toekomstmogelijkheden met je bedrijf te verbreden. Je gaat zo meerdere kansrijke ontwikkelingsrichtingen voor je bedrijf verkennen. Met de uitkomsten van die verkenningen bouw je vervolgens aan het droomscenario voor de toekomst van jouw bedrijf en je bepaalt wat je voor de realisatie van dat droomscenario nog nodig hebt. Er is in het programma veel tijd en ruimte voor de deelnemers om kennis, ervaring en inspiratie te delen.

WAAR GA JE mee NAAR HUIS?

Aan het einde van de dag heb je eerste en vervolgstappen gezet op weg naar toekomstbestendig ondernemen. Je hebt de kracht van de scenariomethode ervaren en toegepast om tot het droomscenario te komen voor de toekomst van jouw bedrijf. Door deel te nemen aan de 1-daagse workshop “In 10-stappenplan Toekomstbestendig ondernemen” krijg je een praktische benadering tot je beschikking waar je zelf in je eigen bedrijf mee verder kunt.

Kortom: dit mag je niet missen! Meld je hier aan om op 18 mei aanwezig te kunnen zijn bij de workshop!