Boek in de spotlights: Introvert leiderschap door Karolien Koolhof

Karolien Koolhof schreef het eerste boek over introvert leiderschap op basis van eigen onderzoek onder 400 introverte leiders wereldwijd. In het boek laat ze o.a. zien hoe dit leiderschap eruit ziet.

Brutale mensen hebben de halve wereld. En wie het hardst schreeuwt en het duidelijkst aanwezig is, krijgt het meest voor elkaar. Ook als het gaat om leidinggevende posities. Want introversie en leiderschap worden meestal niet direct aan elkaar gekoppeld. En dat is een gemiste kans. Voor de introverte man of vrouw die zo minder makkelijk carrièrestappen zet. En voor de organisatie omdat een introvert unieke en heel waardevolle leiderschapseigenschappen heeft.

In haar boek Introvert Leiderschap laat Karolien Koolhof zien hoe dat leiderschap eruitziet. Aan de hand van de ervaringen van dertig introverte leiders uit binnen- en buitenland biedt ze introverten inzicht in hun unieke kracht en laat ze extraverten stilstaan bij misvattingen rond introversie en leiderschap. Ook geeft ze concrete tips aan zowel introverte leiders als hun extraverte collega’s.

Karolien schreef dit boek op basis van haar eigen onderzoek. Omdat ze naast aanleg ook het cultuuraspect van introversie belicht, biedt dit boek een vollediger beeld dan veel andere boeken over introversie en draagt het meer bij aan onderling begrip en diversiteit op de werkvloer. Een uniek, globaal perspectief op introvert leiderschap.

Op dinsdag 10 november zal Karolien Koolhof een workshop geven tijdens onze online Business & Netwerklunch. Tijdens deze sessie deelt Karolien Koolhof (Quiet Quality) haar eigen ervaringen als coach en enkele inzichten uit het onderzoek dat ze deed voor haar boek. Ze wil die inzichten nu delen door andere introverten te helpen hetzelfde te doen. Ze zal verder spreken over:

– wat introversie is

– waar het vandaan komt

– hoe je het kunt meten

– wat de uitdagingen zijn van introverte ondernemers en hoe je daar mee om kunt gaan

– wat de kracht is van introverte ondernemers

Meld je nu alvast aan voor deze gratis workshop! 

 

Het boek van Karolien is o.a. te koop via bol.com en managementboek.nl