Diversiteit en Inclusie op de werkvloer

Ken jij de ‘Ik heet Peter’-campagne al? Deze campagne besteedt aandacht aan diversiteit en inclusie op de werkvloer. Door de druk vanuit de samenleving kunnen grote bedrijven niet meer om een diversiteitsbeleid heen, maar voor het mkb is het iets lastiger. Kamer van Koophandel heeft een inspirerende serie gemaakt waarin mkb ondernemers vertellen hoe zij zorgen voor diversiteit en inclusiviteit binnen hun bedrijf.

Streven naar diversiteit en inclusie op de werkvloer klinkt mooi, maar roept in de praktijk ook vragen op. Waar begin je, en wat moet je regelen? In de serie ‘Divers & Inclusief’ van Kamer van Koophandel lees je hoe ondernemers voor diversiteit en inclusie zorgen in hun bedrijf.

Over diversiteit en inclusie is veel te doen. Meer vrouwen in de top? Anonieme sollicitaties om discriminatie te voorkomen? Als mkb’er ben je allang blij als je überhaupt personeel kunt vinden. Toch kun je ook op kleinere schaal aan de slag met diversiteit en inclusie. En dat draagt bij aan hoe succesvol je bedrijf is.

Lees hier het inspirerende artikel In 2 stappen naar meer inclusie op de werkvloer of lees hier het interview over hoe hou je je als vrouw staande houdt in een traditioneel mannelijk beroep als meubelmaker!