Ondernemer in de spotlights: Tessa van de Ven van Inner Travel Guide

Tessa organiseert en begeleidt onvergetelijke psychedelische reizen (op maat) met psilocybine-truffels, beter bekend als de Magische truffels. Deze psychedelische reizen zijn gericht op ‘het naar binnen gaan’ en het verkennen en ervaren van verruimde en transcendente staten van zijn. Een avontuurlijk indoor-experiment, waarbij het mogelijk is dat de truffels je gedachten veranderen, je gevoelens versterken, je waarneming beïnvloeden en je zelfbewustzijn vergroten. 

Mijn naam is Tessa van de Ven (32), en onder de alias Inner Travel Guide ben ik werkzaam als facilitator, gids en coach in de fascinerende wereld van natuurlijke psychedelica.

Sinds 2015 spelen psychoactieve planten en schimmels een grote rol in mijn leven en voel ik de roeping om nieuwsgierige mede-reizigers op een vertrouwde en fijne manier te begeleiden in bewustzijnsverruimende reizen met psilocybine-truffels. Tijdens verschillende verblijven bij inheemse culturen in het regenwoud heb ik de basis geleerd van het intentioneel werken met psychoactieve middelen uit de natuur, en sinds 2018 ben ik actief als facilitator, gids en coach in individuele sessies en groepsretraites met psilocybine-truffels.

Passie

Het is mijn passie om anderen kennis te laten maken met deze vorm van natuurlijke intelligentie, te verbinden met hun innerlijke waarheid en wijsheid en thuis te laten komen in hun authentieke zelf. De psychedelische reizen die ik organiseer bestaan uit drie fases die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn; de voorbereidingsfase, de magische truffel sessie en het integratietraject

Gedurende het traject doorlopen we samen alle stappen die gericht zijn op het verkrijgen van meer helderheid, het maken van bewuste keuzes voor jouw persoonlijk welbevinden en het optimaliseren van jouw levensgeluk. In de truffel sessies combineer ik mijn sjamanistische kennis en opgedane retraite ervaring in een setting die uitnodigt om dieper naar binnen te gaan en je te verbinden met jouw ware natuur.

Mijn persoonlijke ontdekkingsreis met natuurlijke psychedelica ging van start in 2015, toen ik in het Atlantische stadswoud van Rio de Janeiro in aanraking kwam met het krachtige psychoactieve molecuul DMT. Gedurende een kortstondige trip in een bewustzijnsverruimende staat, ervoer ik intense gevoelens van geluk en eenheid met de natuur en ontving ik diepe levensinzichten die een direct effect hadden op mijn toenmalige materialistische wereldbeeld.

Door deze numineuze ervaring werd mijn nieuwsgierigheid in psychedelica verder aangewakkerd en voelde ik de roeping om mij te gaan verdiepen in de historische, culturele en sociale context van psychoactieve substanties afkomstig uit de natuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Inheemse stammen

Ik besloot mijn persoonlijk onderzoek te starten bij inheemse stammen die een ruimer welzijns begrip voor mens en natuur op na houden en mijn zoektocht toe te wijden aan hun traditionele gebruik en rituelen met natuurlijke psychedelica. In de jaren 2016-2018 ben ik vijf keer afgereisd naar het Atlantische regenwoud en Amazoneregenwoud in Brazilië om kennis, ervaring en lering op te doen bij de Guarani, Huni Kuin/ Kaxinawá en Yawanawá gemeenschappen.

Tijdens mijn verblijven bij deze stammen heb ik mogen leren over het intentionele gebruik van plant medicijnen, deelgenomen aan traditionele ceremonies, en meer ervaring opgedaan met krachtige visionaire bewustzijnstoestanden. Gedurende deze ontdekkingsfase kwam ik ook in contact met verschillende organisaties in Zuid-Amerika en Europa die psychedelische retraites faciliteren en dook ik dieper in de wetenschappelijke wereld van psychedelica op verschillende internationale conferenties.

Organiseren en faciliteren van psychedelische retraites

Bij terugkomst in Nederland werd ik voorgesteld aan Synthesis Retreat, een internationale organisatie die meerdaagse retraites organiseert met psilocybine truffel ceremonies, transformationeel ademwerk en coaching trajecten. In de afgelopen drie jaren heb ik binnen Synthesis Retreat veel ervaring opgedaan met het organiseren en faciliteren van psychedelische retraites en meer dan 400 individuen begeleid en gecoacht in hun bewustzijnsverruimende ervaringen met psilocybine truffels.

Mijn ervaringen met traditionele gemeenschappen, meer dan 60+ persoonlijke psychedelische reizen en het begeleiden van individuele en groeps ceremonies in moderne retraite organisaties hebben mij laten zien, voelen en ervaren dat psychedelica een essentiële rol spelen in een meer verbonden manier van leven met onszelf, anderen en onze natuurlijke omgeving.

In de psychedelische sessies op maat die ik organiseer met de magische truffels is het mijn grootste wens om geïnteresseerde mede-reizigers op een comfortabele en plezierige manier kennis te laten maken met verruimde staten van bewustzijn en in vertrouwen te laten thuiskomen in diepere lagen van zichzelf.

Tessa zal op dinsdag 19 januari 2021 een workshop “intuïtief ondernemen” verzorgen voor Business Coach Breda. In deze workshop word je meegenomen in de wereld van ‘Intuitive Decision Making’. Tessa leert je meer over de onderliggende mechanismen van onze intuïtieve en visionaire vermogens en hoe je deze kan verstaan en vertalen voor het nemen van kloppende keuzes voor jouw onderneming. Aan de hand van concrete tips en tools laat Tessa je zien en ervaren hoe je een vertrouwde relatie kan opbouwen met jouw innerlijke kompas voor het duurzame behoud van de unieke identiteit van jouw organisatie. Meld je hier alvast aan voor deze interessante workshop!

Meer informatie over Tessa en haar bedrijf vind je hier!