Ondernemers in de Spotlight: Remedial Teachers Karin Bakkeren en Karin Engelen

Wij zijn Karin Bakkeren en Karin Engelen, beiden Remedial Teacher en coach. Toen we elkaar een klein jaar geleden tegenkwamen, bleken we dezelfde toekomstvisie te hebben in ons werk: in de Belcrum een passend aanbod neerzetten rondom zorg voor kinderen en jongeren.

Werken in een bedrijfspand
Op dat moment werkten we beide nog vanuit huis. Op het moment dat we serieus met een bedrijfspand aan de slag wilden gaan, hebben we Business Coach Breda ingeschakeld. Er komt meer bij kijken dan wij hadden kunnen bedenken. Het is dan zeer prettig als er een ervaren coach met je meedenkt, meekijkt en je handige tips en informatie geeft.

Zo zijn we uiteindelijk in het Backer&Rueb-gebouw terecht gekomen, de oude machinefabriek in de Belcrum. Sinds januari 2017 hebben we allebei een eigen praktijk in dit gebouw. Een grote werkruimte die met een schuifwand verdeeld kan worden in twee ruimtes waarin we individueel met kinderen kunnen werken. We vinden onszelf enorme bofkonten, niet alleen met de locatie en het werk dat we doen, maar ook omdat we het werk samen kunnen doen. Samenwerken brengt flinke meerwaarde. Je kunt je ervaringen delen, materialen delen (en samen kopen), elkaar inspireren, enthousiasmeren, enzovoort. Daarnaast vinden wij het prettig om in een verzamelgebouw te werken met allerlei verschillende bedrijven.

Remedial Teacher
Als Remedial Teacher werken wij met kinderen of jongeren die vastlopen in hun leerontwikkeling. Door wekelijks met deze kinderen of jongeren aan de slag te gaan vanuit hun eigen hulpvraag, zorgen we ervoor dat ze op school weer kunnen aanhaken. Ze groeien in hun leerontwikkeling, zelfvertrouwen, maar vooral ook in de manier waarop ze met leermoeilijkheden omgaan. Nu en in de toekomst. Ze weten welke leerstijl bij ze past, hoe ze de informatie opnemen, verwerken, onthouden en weer terug kunnen vinden.

Onze toekomst
Wat ons betreft gaat onze toekomst er heel mooi uitzien! Samen met Logopedie en Dyslexie De Witte hebben we een kernteam opgericht. Van daaruit gaan we in gesprek met andere disciplines rondom de zorg voor kinderen en jongeren. Een eerste netwerkbijeenkomst is gepland. We hopen op die manier een breder aanbod in de Belcrum te kunnen realiseren.

Wil je meer weten over ons en onze werkwijze? Bezoek onze websites!

Karin Bakkeren: www.fourelle.nl

Karin Engelen:www.rtkarinengelen.nlremedial_teachers_2