Over Rood helpt ZZP’ers die aan geen enkel loket worden geholpen

Over Rood zet zich in voor deze ondernemers totdat ze wel weer elders verder ondersteuning kunnen krijgen. De hulpvraag aan een bestaand loket strandt vaak al als aan cliënt wordt gevraagd: “Hoe sta je er financieel voor?”. Wat dan wél duidelijk is, is dat het niet goed gaat en dat er schulden zijn, maar door achterstanden in administratie en aangiftes houdt het meestal op met die constatering. Lees hier meer over deze landelijke vrijwilligersorganisatie en wat ze eventueel voor jou zouden kunnen betekenen.

Over Rood is een landelijke vrijwilligersorganisatie die sinds 2016 ook actief is in Breda en de rest van West-Brabant.

De hulpvraag aan een bestaand loket strandt vaak al als aan cliënt wordt gevraagd: “Hoe sta je er financieel voor?”. Wat dan wél duidelijk is, is dat het niet goed gaat en dat er schulden zijn, maar door achterstanden in administratie en aangiftes houdt het meestal op met die constatering.


 

 

 

Deze cliënt kan bij Over Rood terecht om duidelijkheid te verkrijgen over de eigen financiële situatie. Pas daarna is het ook mogelijk om te kijken hoe iemand verder kan: namelijk stoppen als ZZP’er of doorgaan. De financiële positie is hierbij van wezenlijk belang, maar dit is zeker niet het enige criterium.

In geval van stoppen kan de cliënt – nadat de zakelijke administratie is afgerond – vervolgens terecht bij het loket van de particuliere schuldhulpverlening.
Is de uitkomst positiever en is de verdiencapaciteit voldoende dan is doorgaan als ZZP’er met de juiste begeleiding en sanering van de schulden wellicht een haalbare optie. Over Rood kan assisteren tot en met de aanvraag van een saneringskrediet. Voor zover nodig ondersteunt Over Rood de ZZP’er daarna totdat deze zelfstandig zijn eigen administratie kan voeren.

Over Rood heeft met de gemeenten in West-Brabant een samenwerkingsovereenkomst gesloten om te toeleiding van cliënten te vergemakkelijken. Vanwege de vaak prominente schulden-problematiek komt de meerderheid van de aanmeldingen bij Over Rood van instellingen van maatschappelijk werk.

Binnen Over Rood Breda zijn een tiental opgeleide vrijwilligers actief. Zij voeren hun cliëntgesprekken in De Prins in Breda en zijn algemeen bereikbaar op e-mailadres breda@overrood.nl en telefonisch via (085)0408 416.