BCB ondernemer in de Spotlight! – Patrick van der Velden van Route2B

Patrick van der Velden is mede-eigenaar van Route2B en de drijvende kracht achter de StreetRoller, hét nieuwe vervoersmiddel voor korte afstanden.

Sinds ik met pensioen ben kan ik mijn tijd weer zelf indelen. Zo heb ik besloten een bedrijf op te zetten om een nieuwe vorm van mobiliteit te ontwikkelen en in de markt te zetten. De StreetRoller is het product dat hier uit is voortgekomen: een compact multi-functioneel platform voor personal mobility en andere toepassingen.

Pionieren en techniek
Mijn ouders hadden een buitenhuisje in de bossen. Daar leerden we spelenderwijs omgaan met de natuur, aparte voertuigen en techniek in het algemeen. Later studeerde ik af op de HTS in Breda, waar ik samen met een vriend een programmeerbare toerentalregeling maakte voor een zware elektromotor. Dat was voor die tijd iets geheel nieuws.

Een goede lokale baan sloeg ik af: ik wilde avontuur en koos voor een internationale baan. Vrij snel werd ik uitgezonden naar Afrika, later gevolgd door Azië en het Midden-Oosten. In die omgeving leer je oplossingen te bedenken met de schaars aanwezige middelen. Het is vaak pionieren en samenwerken, maar dat maakt je inventief en het houdt je scherp. Je denkt anders: ‘out of the box’. Dat inspireert me.

Vervoer – trend, probleem en oplossing
In al die jaren zag ik een duidelijke trend in het vervoer: er kwamen steeds meer auto’s en de bestaande modellen werden iedere paar jaar ook nog eens groter. Steden raken steeds voller, met de bijbehorende verontreiniging. Dat wordt dus een steeds groter probleem. Ik dacht: is daar dan geen goede oplossing voor?

Wat als we nu eens tegen die trend ingaan? Dus iets bedenken, met juist een klein voertuigje, voor de korte afstand. Waarmee je dan het liefst ook nog je boodschappen of bagage kunt meenemen. Er zijn opvouwbare stepjes op twee of drie wielen en verschillende balancerende varianten, maar die kunnen geen bagage meenemen. Daar wilde ik wel iets anders voor ontwikkelen!

Patrick van der Velden op de StreetRoller

StreetRoller – vervoer voor de korte afstand
Na veel puzzelen werd het een vierwielig voertuigje, dat elektrisch aangedreven, praktisch en simpel moest zijn. Mobiliteit voor één persoon, met capaciteit voor bagage. Stijlvol, eenvoudig in gebruik en natuurlijk groen. Geschikt voor iedereen van 8-88 jaar. Een Nederlands ontwerp, met een internationale naam: StreetRoller. Dat spreekt zowel volwassenen als de jeugd aan.

De StreetRoller is multi-functioneel. Je kunt er staande op rijden, iets mee vervoeren of achter je aan laten rijden. Geschikt voor 150 Kg, 20 km/uur, 20 kilometer ver. Daarnaast is deze nieuwe vorm van mobiliteit te voorzien van speciale kleuren of logo’s. Een ideaal promotiemiddel dus. En omdat hij opklapbaar is neemt hij relatief weinig ruimte in. Het concept is klaar en de prototypes zijn gebouwd.

Route2B – bedrijf achter de StreetRoller
Sinds mijn pensioen ben ik baas over mijn eigen tijd en start ik met een nieuw avontuur. Quality time met mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en daarnaast werken aan de StreetRoller. Zodra je specifieke plannen maakt, blijken veel zaken ook steeds meer op je pad te komen. Anderen zeggen: dat is toeval. Omdat het ons vaker overkomt zeg ik eerder: het moest blijkbaar zo zijn. “It had to be”. Vandaar de naam van het bedrijf: Route2B.

Om het geheel goed aan te pakken heb ik me aangemeld bij Business Coach Breda. Ik was wel ondernemend, maar dat maakt je nog geen goede ondernemer! Daar komt heel wat meer bij kijken. Zo leerde ik over Waarde Creaties & Business Modellen, Marketing & Sales, Financiën, Belastingen, Juridische zaken en nog veel meer.

StreetRoller – marketing en doelgroepen
Vanwege de wettelijke regeltjes zijn de marketing en sales ten eerste gericht op vakantie- en recreatieparken in Nederland. Daar kan de StreetRoller gebruikt worden binnen de eigen bestaande infrastructuur. Het autoverkeer in die parken kan daardoor worden gereduceerd. Een aantal partijen in die doelgroep is al geïnteresseerd.

Vervolgens werken we naar EU type goedkeuring, zodat de StreetRoller ook beschikbaar wordt voor de openbare weg en dus voor iedere consument. Te beginnen in de Benelux, daarna Europa en dan verder wereldwijd.

De StreetRoller wordt in 2016 geïntroduceerd in de recreatiemarkt. Afhankelijk van EU type goedkeuring kunnen we dan leveren aan de consument in de loop van 2017. Tegen die tijd zal de StreetRoller voor het grotere publiek een bekende verschijning zijn. Wij hopen dat deze vorm van mobiliteit ook u en uw kinderen aanspreekt tot een nieuw avontuur.

De voorbereidingen voor de serie productie in Nederland en de financiering daarvan zijn in volle gang. Wij bieden geïnteresseerden een aanzienlijk betere rente dan de zeer behoudende banken. Mocht u interesse hebben, dan kunt u contact opnemen.

U kunt de ontwikkelingen van de Streetroller volgen op onze Facebookpagina. In de loop van 2016 kunt u ook meer lezen op onze nieuwe site en in de media.

Als u meer wilt weten kunt u contact opnemen:

Patrick van der Velden
Route2B B.V.
E: Route2B@gmail.com
T: 06 3116 5422
Facebook: www.facebook.com/StreetRoller.eu