Corona heeft een flinke impact op Bredase ondernemers. In eerste instantie maakte je je misschien zorgen over kortlopende liquiditeit. Nu komen daar wellicht continuïteitsvragen op middellange- en lange termijn bij. Gemeente Breda biedt hiervoor een aantal instrumenten aan waaronder begeleiding door een casemanager van Business Coach Breda. Er worden maximaal 30 vouchers beschikbaar gesteld, en het loket staat vooralsnog open tot 1 januari 2021.
De Gemeente Breda biedt in samenwerking met een aantal Bredase accountantskantoren een voucherregeling aan. Met de regeling kunnen ondernemers door één van deze accountantskantoren een goede financiële analyse laten maken. De analyse geeft in een beknopt adviesrapport aan of een organisatie perspectief op continuïteit heeft, inclusief aanbevelingen voor essentiële vervolgstappen.
De regeling is voor in Breda gevestigde ondernemingen en organisaties, MKB bedrijven of instellingen met minimaal 5 werkzame personen en andere instellingen die worstelen met een continuïteitsvraagstuk (bijvoorbeeld: culturele instellingen, wijk- en buurtcentra, sportorganisaties, etc.) Een aanvraag VFAB wordt gedaan door ondernemingen en instellingen die serieuze twijfels hebben over de continuïteit van hun organisatie als gevolg van de coronacrisis. Of onvoldoende zicht hebben op de manier waarop de kans op continuïteit kan worden vergroot.
De casemanager begeleidt je bij de vraag of jouw bedrijf perspectief heeft, is op de hoogte van alle regelingen en kan adviseren om gebruik te maken van vouchers voor een goede financiële analyse. Deze voucherregeling kan je helpen om erachter te komen of er voldoende perspectief op continuïteit is. Begeleiding door een casemanager is gratis, maar we verwachten wel inzet van de ondernemer om samen inzicht te krijgen. De Voucher Financiële Analyse Breda kan ingezet worden met toestemming van de coach. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van € 250,- Meer informatie hierover kun je terugvinden op begeleiding bij continuiteitsproblemen voor MKB-bedrijven.