Winnaars BCB Business Awards bekend

Dit jaar heeft Business Coach Breda tijdens de Businessdagen West-Brabant voor het eerst de BCB Business Awards uitgereikt. Het gaat om recent gestarte ondernemers in drie verschillende categorieën. Uit de vele inzendingen en aanmeldingen zijn negen ondernemers genomineerd voor de prestigieuze awards. De winnaars hebben getoond te beschikken over een opvallend bedrijfsconcept en een sterke ondernemersdrive.

Voor de jury was het een flinke uitdaging om tot drietal winnaars te komen. De jury bestond uit juryvoorzitter en topondernemer Aad Ouborg en de juryleden Myléne Hodzelmans, Anneke Stins en Johnny Sham. Op 20 november hebben de genomineerden tijdens een pitch de gelegenheid gekregen de jury te overtuigen van hun bedrijfsconcept, hun persoonlijke rol en drive en het nut voor de markt en samenleving.

Alle genomineerden – zo benadrukt de jury – zijn stuk voor stuk uitzonderlijk evenals de bevlogen pitches welke zij gaven. De keuze om drie winnaars aan te wijzen in elke categorie is dan ook gebaseerd op kleine onderlinge verschillen. Alle awards zijn uitgereikt door de Bredase topondernemer Aad Ouborg. De buitenkant van de awards is gemaakt van 24 karaats bladgoud.

De BCB Social Impact Award is gewonnen door Nicole van Wezel van MyHealth. Zij combineert fitness met gezond eten in één sportschool. Zij beschikt over de gezondste kantine van Noord-Brabant en je kan er sporten voor weinig geld. De jury is van mening dat hier sterk sprake is van het op een zeer menselijke manier richten op financieel zwakkeren in de samenleving. Ook het halen van eenzame mensen uit hun isolement en het versterken van sociale cohesie is een belangrijke factor om de prijs toe te kennen.

De BCB Innovation Award is gegaan naar Yff Verstraeten van ontwikkelbureau Prollator. Yff zorgt ervoor dat met een slim remsysteem de rollator automatisch stopt als de gebruiker te ver achter loopt. De jury is van mening dat hier sprake is van een innovatie die bijdraagt aan het verkleinen van een hoog veiligheidsrisico van vallen voor vaak ouderen. Daardoor levert deze innovatie ook een belangrijk maatschappelijk bijdrage op. Het feit dat het remsysteem – naast fabrieksinstallatie op nieuwe rollators – ook achteraf toepasbaar is op in gebruik zijnde rollators maakt de innovatie tevens laagdrempelig qua aanschaf en toepasbaarheid.

De BCB Network King Award is gewonnen door Enrique Eckenbach van Innerconfidence. Hij geeft introverte ondernemers door middel van een programma de mogelijkheid andere mensen te ontmoeten en van elkaar te leren hun bedrijf te versterken. De workshops worden verzorgd door introverte mensen. De jury is van mening dat het vinden en bereiken van ondernemers die introvert zijn uniek is. Hij inspireert daardoor deze ondernemers en bouwt aan hun zelfvertrouwen. Daardoor zijn zij vervolgens in staat van nog meer waarde en nut te zijn voor de markt en samenleving.