Duurzaamheid in Breda wordt ondersteund door lokale ondernemers

Bij verschillende lokale ondernemers in Breda kunnen Bredanaars een voucher ter waarde van € 85,- inleveren om materiaal aan te schaffen om hun eigen huur- of koopwoning zelf te verduurzamen. De gemeente Breda heeft geld gekregen van het rijk om huizen in Breda aan te pakken. Daarom geeft de gemeente 17.500 vouchers aan inwoners die op hun beurt bij aangesloten ondernemers hun materiaal kunnen ophalen.

Woensdag 13 april bracht wethouder Carla Kranenborg- van Eerd (energietransitie, duurzaamheid) een bezoek aan een 3-tal ondernemers Jaak van Wijck, Jelolight en Karwei Breda die meedoen aan de actie Breda Bespaart mee.

Het materiaal dat inwoners van Breda kunnen aanschaffen middels de voucher bestaat o.a. uit ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie, brievenbusborstels, waterbesparende douchekoppen en nog veel meer. Allemaal om zelf in de woning te plaatsen en daarmee energie te besparen. Breda vindt het belangrijk om vooral de lokale ondernemers bij deze actie te betrekken. De actie heeft de ondernemers ook doen zweten, want vanaf de start op 1 februari tot nu toe is het druk in de winkels en is het de kunst om de voorraden op peil te houden.

Wethouder Kranenborg-van Eerd: “Het mooie van deze actie is dat je Breda echt samen ziet komen. Samen besparen we energie en zetten we in op duurzaamheid. En daarbij geven we de lokale economie weer een oppepper. Ik zie dat klanten bij de winkels goed worden geïnformeerd over duurzaamheidsmaterialen. Laten we met elkaar vasthouden dat energie besparen ook bij je zelf begint en dat er veel aanbod is in de winkels om zelf aan de slag te gaan.”

Jorg Huizinga, manager bij Jaak van Wijck, zegt hierover: “Mooi om te zien dat we meer mensen in de winkel krijgen; we zien oude bekenden maar ook veel nieuwe klanten. En die willen we natuurlijk houden. We bieden al jaren ledlampen aan in de winkel, maar toch zagen we dat ongelooflijk veel mensen daar gewoon niet aan toe waren, ze bleven vragen om gloeilampen en halogeenlampen. Maar nu met de voucher zien we in een keer een hele omslag. Daarnaast merk ik dat vooral mensen met de smalle beurs erg blij zijn dat ze een flink bedrag kunnen uitgeven, en dat voor iets waar ze zelf echt profijt van hebben.

”Vouchers zijn nog aan te vragen via www.woonwijsbreda.nl.  Voor meer informatie kijk je op: www.breda-bespaar-voucher.nl.

 

Bron: bredabusiness.com