Finalisten Breda Start-Up & Community Award bekend

Orange Aircraft, Craze B.V. en Synple. Dat zijn de drie finalisten van de Breda Startup Award 2016. Bedrijven die het in zich hebben (inter)nationaal het verschil te maken en een hoge omzetpotentie hebben. Zij pitchen donderdag 24 november a.s. tijdens het finale event bij de Rabobank Breda.

Orange Aircraft heeft een geoptimaliseerd productieproces ontwikkeld van air frames voor drones en biedt als enige in de markt een totaalpakket aan. Craze B.V. is een promotiebureau met de loyaliteitsrechten van alle films van Disney en Hasbro. Synple bouwt de Logistieke Tinder voor transportplanners. Hun applicatie maakt op een laagdrempelige wijze retourlading inzichtelijk en uitvoerbaar voor transportplanners.

Selectiedag

Acht genomineerde bedrijven mochten pitchen voor een jury bestaande uit Wethouder Economie Boaz Adank, Edwin Schaap (Payper), Sara Liesker (Liesker Procesfinanciering en Ceres Legal) en Raymond Kouwenberg (BZW). Zij maakten een selectie van drie finalisten, gebaseerd op onderscheidend vermogen, visie, ambitie en marktpotentie. Wethouder van Economische Zaken, Boaz Adank: “Breda kent veel talentvolle start-ups. Ondernemers die het lef hebben om hun nek uit te steken, risico’s te nemen en hun droom waar te maken. Daar mogen we als Breda trots op zijn. Deze award is een goede manier om bijzondere start-ups in de spotlights te zetten. Dat vind ik erg belangrijk, want starters zijn de motor van onze economie én een belangrijke aanjager voor innovaties in de stad.”

Finale event

Donderdag 24 november 2016 nemen de genomineerden het tegen elkaar op in de finale. Aanwezig zijn als gast? Reserveer nu een kaartje! De winnaars ontvangen een prijzenpakket beschikbaar gesteld door onder andere NAC Breda, Van Oers Accountancy & Advies en de BZW.

Finalisten Breda Community Award
Ook voor de Community Award zijn de finalisten bekend. Zorggroep Tuinzigt is een zorggroep die midden in de samenleving staat. Zij verzorgen dagbesteding voor mensen met allerlei achtergronden, waarbij rekening wordt gehouden met hun culturele achtergrond. Kamu is Fins voor makker. Kamu is een koffie- en fietszaak in Breda waar mensen genieten van goede koffie, hun liefde voor fietsen delen en zich thuis voelen. DJ School International wil Breda als DJ / Dance stad op de kaart zetten. Door o.a. educatie te geven aan talenten van jong tot oud en internationale bedrijven die DJ/producer producten leveren aan onze stad te verbinden. 

Student Start-Up Award Brabant
Tijdens het event wordt ook de eerste Student Start-Up van Brabant gekozen. Ondernemers die studeren of recentelijk zijn afgestudeerd, aan een van de vijf deelnemende kennisinstellingen. Kanshebbers op deze titel zijn Code Qube (Avans Hogeschool), JAMWerkt.nl (Tilburg University) en Eventix (Tu/e).

De Breda Start-Up Award is een initiatief van Starterslift, Business Coach Breda en de Gemeente Breda.

De finale vindt plaats op donderdag 24 november 2016 bij de Rabobank in Breda.

Community Award
Naast de Breda Start-Up Award is er ook een publieksprijs voor Bredase start-ups, die lokaal voor verbinding zorgen door middel van een onderscheidend concept en ondernemende aanpak. De  finalisten worden tegelijk met de finalisten van de Breda Start-Up Award bekend gemaakt.

Breda Start-Up Award is een initiatief van Starterslift, Business Coach Breda en de Gemeente Breda.