Ondernemer in de spotlights: Karolien Koolhof van Quiet Quality

Jarenlang voelde Karolien zich ‘anders’ en niet gehoord. Inmiddels heeft ze van haar introversie haar kracht gemaakt en coacht nu anderen om hetzelfde te doen.

‘Kun je niet wat meer op de voorgrond treden?’ en ‘laat eens wat meer van je horen’ waren opmerkingen die Karolien (33) gedurende het begin van haar carrière in de journalistiek (BN DeStem, AD) regelmatig kreeg. Haar rustige en reflectieve karakter werd soms aangezien voor een gebrek aan lef, interesse of zelfs kennis. Iets wat haar regelmatig dwars zat.

Uiteindelijk besloot Karolien dat ze hier iets aan wilde doen. Ze begon aan een Master of Business Administration in Berlijn in de hoop wat ‘trucjes’ te leren en nam daarnaast een coach in de arm om aan zichzelf te werken. In plaats van trucjes leerde ze vooral haar eigen kracht als introvert beter kennen en durfde ze eindelijk de stap te zetten naar het ondernemerschap. Een wens die diep van binnen eigenlijk al heel lang aanwezig was.

Sinds december 2019 runt ze Quiet Quality, waar ze andere introverten coacht om net als zij hun kracht te gaan zien en benutten. Ze helpt klanten één-op-één, maar geeft ook trainingen binnen bedrijven om te zorgen voor meer begrip tussen introverten en extraverten. ,,Iets was heel dicht bij mezelf ligt en daarom ook echt goed voelt. Het geeft zoveel energie om anderen te kunnen helpen hun doelen te bereiken op hun eigen manier.”

Karolien is zich momenteel aan het certificeren als NOBCO-gecertificeerd coach en krijgt daarnaast begeleiding van Business Coach Breda. ,,Het is erg fijn om af en toe even te kunnen sparren met mijn business coach. Hij geeft vaak erg nuttige adviezen en heeft me goed op weg geholpen. Uiteindelijk groeit je bedrijf ook maar zo hard als dat je zelf als persoon groeit.”

Workshop Ondernemen als Introvert

Hoe ga je als introvert om met het ondernemerschap? En hoe zorg je dat dit je kracht wordt? Tijdens de workshop op 19 mei bij Business Coach Breda deelt ze haar eigen ervaringen als coach en enkele inzichten uit het onderzoek dat ze deed voor haar boek over introvert leiderschap. Ze zal verder spreken over:

  • wat introversie is
  • waar het vandaan komt
  • hoe je het kunt meten
  • wat de uitdagingen zijn van introverte ondernemers en hoe je daar mee om kunt gaan -wat de kracht is van introverte ondernemers

Je kunt je hier aanmelden voor deze workshop!

Meer weten? Ga naar de website van Karolien ​https://quietquality.org/nl​ of mail naar info@quietquality.org