Wil jij online meer verkopen?

Lukt het jou online niet om het juiste publiek te bereiken? Bepaal en verbeter dan jouw e-commerce strategie! Het nieuwe project “online meer verkopen” is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland. Op de website ondernemen.nl vind je informatie om je online verkoopprestaties te optimaliseren dmv onder andere een scan.

De toekomst is online, daar kun je als ondernemer niet meer omheen en sinds de coronacrisis is deze ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen. Toch worstelen veel ondernemers met de vraag hoe je online succes behaalt.

Door de gratis scan te doen op de website en ontdek je:

● hoe je van jouw idee een helder online concept maakt

● welke online verkoopkanalen het best bij jou passen

● wat je moet doen om het juiste publiek te trekken

● en hoe je jouw prijs bepaalt en logistiek inricht.

Kun je ook wel wat hulp gebruiken bij de keuze en inrichting van je online verkoopkanaal? MKB-Nederland helpt je in samenwerking met INretail en Vakcentrum naast de scan op de website, ook kosteloos verder met een telefonisch adviesgesprek en gratis e-commerce tools en ondersteuning.

Over het project

Het nieuwe project ‘Online meer verkopen’ vloeit voort uit de samenwerking met bol.com en richt zich op het opzetten en verbeteren van de online verkoopstrategie van mkb-ondernemers in de detailhandel. Het project is vormgegeven in diverse initiatieven. Enerzijds wordt er een scan aangeboden die ondernemers met kennis en inspiratie helpt hun e-commerce strategie te bepalen en online meer te verkopen. Daarnaast wordt er in samenwerking met brancheorganisaties INretail en Vakcentrum persoonlijke adviesgesprekken en gratis toegang tot een groot aanbod van uiteenlopende e-commerce tools en ondersteuning ter beschikking gesteld.

Het aanbod van advies, coaching en trainingen worden verzorgd door onafhankelijke marketing- en communicatiebureaus met kennis van de branche en digitalisering, die zijn geselecteerd door Vakcentrum, Inretail en MKB-Nederland. In totaal is voor 600.000 euro aan adviesuren beschikbaar.

Bekijk de scan, de voorwaarden en alle andere informatie op de website ondernemen.nl

Ook Business Coach Breda besteed regelmatig aandacht aan dit onderwerp. Op 22 juni wordt het e-commerce webinar “succesvol verkopen online” georganiseerd. Lees hier meer en meld je aan!