De coaches

>> OP HET GOEDE SPOOR

Ondernemers staan er niet alleen voor in Breda. Bij een flink aantal organisaties en instanties kun je terecht voor ondersteuning. Maar waar begin je? Met wie ga je praten? En op welk moment? Business Coach Breda kent de weg naar een eigen bedrijf op zijn duimpje.

>> WIE ZIJN DE BUSINESS COACHES?

Bekijk de filmpjes en maak zo kennis met Marco den Hartog, Hans van Agt, Farid Darkaoui, Freek Kraus en Wout Gelderloos. Deze Bredase Business Coaches staan jou als Bredase ondernemer de komende jaren met raad en daad bij.

>> NET WERKEN

Al moet je het als ondernemer helemaal zelf doen, je bent niet alleen op de wereld. De Bredase Business Coaches stellen niet alleen hun kennis en ervaring ter beschikking. In de loop der jaren hebben zij een enorm relatienetwerk opgebouwd dat zij graag met je delen. Zo kunnen zij je snel met de juiste mensen en instanties in contact brengen. En maak je zo een vliegende (door)start.

>> HET TRAJECT

Als je je aanmeldt bij een van de Bredase Business Coaches, dan is de eerste stap naar je eigen bedrijf gezet. Die begint uiteraard met een verhelderend intakegesprek. Hieronder lees je hoe de rest van het traject eruit ziet.

>> Intake

Bij de intake stellen wij samen met de starter op een gedegen, professionele en snelle manier vast of het zelfstandig ondernemerschap een reële optie is. Dit doet de coach onder andere door gebruik te maken van de Business Quick-scan©. Basisvereisten zijn onder andere financierbaarheid van het idee en voldoende rendement om de (kandidaat) ondernemer te voorzien in zijn levensonderhoud. De meest kansrijke (aspirant) ondernemers starten met de Basiscursus Ondernemerschap of het Business Academy programma en worden in dit traject begeleid door de Business Coach.

>> Coachings- en nazorgprogramma

Bij coaching en begeleiding gaat het om het verder begeleiden van (in potentie geschikte) ondernemers richting een eigen bedrijf. En het begeleiden van (jonge) ondernemers die wel al gestart zijn, maar nog met vragen zitten op het gebied van positionering, ondernemerschapskwaliteiten, (acquisitie- en marketing) strategie, financiële behoefte, businessmodel e.d.

Het gaat om maatwerk per ondernemer, maar er kan gedacht worden aan:

  • een ondernemer die aan het starten is helpen met het duidelijk krijgen van zijn positionering (product/marktcombinatie), de financiële haalbaarheid en een mogelijke marketingaanpak.
  • een ondernemer helpen inzicht te krijgen in zijn bekwaamheden en tekortkomingen en indien nodig een doorverwijzing te geven naar bijvoorbeeld trainingen en workshops.
  • een startende ondernemer helpen met praktische vragen en specifieke problemen waar hij tegenaan loopt.
  • een ondernemer die zich na de startfase wil heroriënteren op zijn strategie, wil groeien of juist continuïteitsproblemen ervaart.

In de periode na de start wordt de ondernemer met veel onverwachte situaties geconfronteerd. Begeleiding kan ook in deze periode van belang zijn om deze situaties zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Het doel is om zoveel mogelijk ondernemers daadwerkelijk te laten starten met het bedrijf en hen een business sessie te bieden waarin zij met de Business Coach kunnen bespreken wat ze allemaal tegen komen.

>> Kosten

Het programma is alleen bedoeld voor inwoners van Breda. Begeleiding door een van onze Business Coaches kost je niets, behalve je eigen inzet en doorzettingsvermogen.  Indien je deelneemt aan een van onze trainingen dan vragen we daarvoor een kleine bijdrage.

Het begeleidingstraject van Business Coach Breda is kort en krachtig. Indien je hierna nog behoefte hebt aan verdere ondersteuning van een coach, klankbord of vakspecialist dan kunnen we je doorverwijzen naar een van onze partners.

>> BCB ONDERNEMERS

Er hebben meer dan 1000 (kandidaat-)ondernemers in Breda gebruik gemaakt van de diensten van Business Coach Breda. Via deze link kun je kennis maken met enkele ondernemers die wij in de afgelopen jaren hebben begeleid.

>> NETWERKPARTNERS

Gemeente Breda

SSO

Starterslift

NHTV

ROC West-Brabant

Avans

UWV Breda

BOVO

OKB

KvK

Rabobank Breda

Incubator Breda

REWIN

ZZP West Brabant

Belastingdienst