Starter in de spotlight: Frits Hasselberg

Mijn naam is Frits Hasselberg en in 2014 ben ik gestart met mijn bedrijf Emission Technologies Europe (ETE). Na ruim 36 jaar in loondienst te hebben gewerkt bij verschillende (internationale) bedrijven besloot ik mijn lang gekoesterde droom te realiseren en een bedrijf op te zetten in deze wel heel specifieke branche. Wij zijn gespecialiseerd in uitlaatgasemissie systemen voor vrachtwagens, machines, schepen, jachten en andere toepassingen zoals aggregaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan katalysatoren en roetfilters, vonkenvangers, uitlaatonderdelen en isolatieproducten.

Als starter lag de grootste uitdaging in het verkrijgen van de vaak exclusieve contracten bij internationale fabrikanten en leveranciers. Door mijn vorige functies had ik het geluk al een groot aantal contacten en relaties te hebben in de branche, waardoor wij nu vertegenwoordiger zijn van onder andere Johnson Matthey. Één van ’s werelds grootste en meest toonaangevende fabrikanten in het vakgebied.

Daarnaast was het voor mij erg belangrijk om te kunnen starten zonder externe financiering van een bank of investeerder. Een sterk bedrijfsplan was dus cruciaal en een onderdeel waarbij ik zeker wat extra hulp kon gebruiken! Tijdens verschillende gesprekken met business coach Hans van Agt ontving ik waardevol advies en nuttige tips.

fritskatalysatorIn Nederland alleen al overlijden jaarlijks meer dan 25.000 mensen aan de gevolgen van fijnstof. In sommige gebieden in Nederland is de levensverwachting hierdoor zelfs vijf jaar korter dan gemiddeld. Door met mijn bedrijf het aanbod aan goede emissie systemen te vergroten, hoop ik een steentje bij te dragen aan het terugdringen van deze nare gevolgen. Helaas zie je in Nederland nog steeds machines en werktuigen zonder de noodzakelijke en verplichte roetfilters, door gebrek aan handhaving en controle.  Om dit te verbeteren ben ik tevens mede oprichter van officiële branche vereniging ELvF  (Erkende Leveranciers van Filters). Hiervoor onderhoud ik nauwe contacten over onderhoud en regelgeving met het ministerie en andere belanghebbende organisaties. Op deze manier kan ik concreet bijdragen aan het verbeteren van de Nederlandse leefomgeving.

Ik zie de toekomst met zeer veel vertrouwen tegemoet, mede dankzij de goede samenwerking met leveranciers en andere ondernemers. We hebben al veel opdrachten lopen, niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Op naar een schonere toekomst!

Ons motto: We Think With You For You !!!

Meer weten:
www.emissiontecheurope.com
Info@emissiontecheurope.com

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.